Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιο δημοφιλείς ηθοποιοί στο Χόλιγουντ

Οι πιο δημοφιλείς ηθοποιοί στο Χόλιγουντ

Η νέα λίστα της Q Scores όπως διαμορφώθηκε μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στη φετινή απονομή των βραβείων Οσκαρ, που «γκρέμισε» τον πρώτο από τις κορυφαίες θέσεις.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από το χαστούκι που έδωσε σε παγκόσμια μετάδοση ο Γουίλ Σμιθ στον παρουσιαστή των βραβείων Οσκαρ Κρις Ροκ, ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται ότι μετράει ακόμη τις επιπτώσεις. Αυτό δείχνουν στοιχεία που δημοσιοποίησε το περιοδικό «Variety» και προέρχονται από τη μέτρηση της Q Scores, εταιρείας που αποτυπώνει τη δημοτικότητα των διασημοτήτων.

Σύμφωνα με αυτά τα νούμερα, η δημοφιλία του χολιγουντιανού αστέρα έχει πέσει κάθετα – από το 39% στο 24% -, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που έκανε τον τελευταίο καιρό να τη διασώσει μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μία από αυτές μάλιστα το σκηνικό ήταν οι ελληνικές θάλασσες, αφού ο αστέρας μαζί με την οικογένειά του επέλεξαν έπειτα από πέντε χρόνια να απολαύσουν τα νησιά του Αιγαίου.

«Καθώς είμαστε μακριά από αυτό που λέμε μολυσμένες πόλεις, δεν άντεξα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας γεμάτες σκουπίδια. Είδα γλάρους πνιγμένους από πλαστικά. Κάποιοι πέθαναν επειδή έφαγαν ψάρια που είχαν φάει αυτά τα πλαστικά. Τέσσερις πανέμορφοι άνθρωποι, μαζί με τη μητέρα μου και εμένα, μαζέψαμε 22 γεμάτες σακούλες σκουπιδιών από τρεις παραλίες στους Αντίπαξους. Οταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες στην τηλεόραση ή στο κινητό, μας φαίνονται πολύ μακρινές. Οταν όμως τις βλέπεις μπροστά σου, νιώθω ότι είναι ανθρώπινη ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό (άμεσα και έμμεσα), όσο μικρή και αν είναι η πράξη αυτή. Αν ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, θα καταφέρουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ελπίζω σήμερα να καταφέραμε να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής» έγραψε ως λεζάντα στη φωτογραφία που ανέβασε ο διάσημος ηθοποιός. Πριν από την έξυπνη, ομολογουμένως, γεμάτη ευαισθησία κίνηση είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Κρις Ροκ, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Οι επιπτώσεις ενός χαστουκιού

Φαίνεται πως οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν και το έδειξαν στις τελευταίες μετρήσεις που πραγματοποιεί η Q Score κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο, αφού από το 39% που απολάμβανε τον έριξαν στο 24%. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πτωτική πορεία της δημοτικότητας του Γουίλ Σμιθ φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τη σύζυγό του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ που είδε τα ήδη μειωμένα ποσοστά της να κατεβαίνουν κι άλλο, από το 13% έπεσε στο 6%.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Q Scores, Χένρι Σέιφερ, πριν από το περιβόητο χαστούκι ο Σμιθ κατατασσόταν σταθερά ανάμεσα στους 5 ή 10 κορυφαίους σε δημοτικότητα ηθοποιούς της Αμερικής. Κατάφερνε να συγκεντρώνει την υψηλότερη θετική βαθμολογία, η οποία προκύπτει από ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο απαντούν αμερικανοί πολίτες από 6 ετών και άνω.

Εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, ότι η δημοφιλία του Κρις Ροκ μετά το περιβόητο χαστούκι δεν υπέστη καμία μεταβολή αφού παρέμεινε ίδια με τον Ιανουάριο, δηλαδή 20%. Ωστόσο, η κατάταξή του σε μια ξεχωριστή έρευνα από την Q Scores, που μετράει το επίπεδο της δημόσιας ευαισθητοποίησης μιας διασημότητας, εκτινάχθηκε από το 66% στο 84%.

Οι αγαπημένοι του κοινού

Ο Χένρι Σέιφερ αναλύοντας τα ποσοστά εκτιμά ότι η πτώση του Σμιθ δεν είναι τρομακτική διότι, όπως λέει, άλλες διασημότητες που προέβησαν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές επλήγησαν περισσότερο. Σε αυτό το σημείο μάλιστα αναφέρει ως παράδειγμα το σκάνδαλο που προκάλεσε η απιστία του Τάιγκερ Γουντς το 2009.

Μια άλλη εικόνα όμως υπάρχει για τον Τζόνι Ντεπ, λέει ο αντιπρόεδρος της Q Score. Αν και η δημόσια εικόνα του γνωστού ηθοποιού δέχθηκε πιέσεις μετά τους πρόσφατους ισχυρισμούς για ενδοοικογενειακή βία και τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση, παραμένει αλώβητος με ποσοστά 35%.

Σε αυτή την κούρσα της δημοφιλίας οι μεγάλοι νικητές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι ο Μόργκαν Φρίμαν με 44% και ο Τομ Χανκς με μόλις μία μονάδα λιγότερη, δηλαδή με 43%. Ακολουθούν στην τρίτη θέση Σάμιουελ Τζάκσον και Κιάνου Ριβς με 37% ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν ο Ντουέιν Τζόνσον και ο Ράιαν Ρέινολντς με 36%.

Σε ότι αφορά τον μεγάλο ηττημένο σε αυτή την αναμέτρηση, οι ελπίδες για την ανάκτηση της παλιάς εικόνας του είναι στραμμένες στην επόμενη ταινία της Apple με τίτλο «Emancipation», στην οποία υποδύεται έναν σκλάβο που δραπετεύει από μια φυτεία της Λουιζιάνα και θα κυκλοφορήσει μετά από αναβολές μέσα το 2023.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024