Πανηγυρικά στα προημιτελικά του παγκόσμιου η Εθνική παίδων
Με την ώθηση του κόσμου και τη σαφή ανωτερότητα του έμψυχου υλικού της, η Εθνική παίδων επιβλήθηκε με 12-5 επί της Αυστραλίας στον χιαστί, πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο και θα αγωνιστεί πλέον στον αυριανό προημιτελικό (Πέμπτη 25/8, 20:30) κόντρα στην Κροατία, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά και τη διεκδίκηση των μεταλλίων.
Με επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική υδατοσφαίρισης των παίδων νίκησε 15-8 την Αυστραλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ16, που φιλοξενείται στο Βόλο. Η ομάδα του Φώντα Λεμπέση έχει μπροστά της αύριο (25/8), την αναμέτρηση με την παραδοσιακά ισχυρή Κροατία, στο σημαντικότερο παιχνίδι του τουρνουά, όπου μία νίκη θα τη βάλει στην τετράδα και τη ζώνη των μεταλλίων.
Το αποψινό νοκ-άουτ ματς για τη φάση των «16» βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έτοιμο και αποφασισμένο να μην αφήσει περιθώρια στους Αυστραλούς. Με τη συμπαράσταση των φιλάθλων που γέμισαν τις εξέδρες του Εθνικού κολυμβητηρίου του Βόλου, οι Ελληνες διεθνείς χρειάστηκαν τρία λεπτά για να… ζεσταθούν και να μετατρέψουν το αρχικό 2-2 σε 7-2, στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Από κει και μετά η εθνική δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έφτασε πανηγυρικά στη νίκη.
Τα εξάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 2-5, 1-2, 1-4, 4-4
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κόουλ, Μπράουν 1, Μάρτιν, Μάτσιτς 1, Ιζαρντ, Λάμπερτ, Κόνορς 1, Μορντς 1, Σόπιν 1, Γουέμπερ, Μαγκασάνικ 1, Κόρατς 2, Μάρκαρτ
ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 2, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης, Μητράκης 1, Ζαχόπουλος 2, Σιαμάς 2, Μπελέσης 1, Χωματάς, Κρατημένος
Στα υπόλοιπα ματς της φάσης των «16», τα φαβορί επικράτησαν, όχι πάντα εύκολα. Η Ιταλία έχασε διαφορά πέντε τερμάτων (6-1) απέναντι στη Γερμανία και χρειάστηκε ένα γκολ στα 29″ πριν τη λήξη για να πάρει τη νίκη με 8-7 και την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ και η Κροατία επικράτησε πολύ δύσκολα της Βραζιλίας (6-4), με δύο γκολ στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.
Σαφώς πιο εύκολα πέρασαν το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία και η Σερβία, ενώ στο ντέρμπι των αουτσάιντερ, η Τουρκία νίκησε 13-8 τη Μάλτα και πανηγύρισε μία σημαντική επιτυχία, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Μαυροβούνιο-Ιαπωνία 16-9
Σλοβενία-Ισπανία 3-13
Βραζιλία- Κροατία 4-6
Ιταλία-Γερμανία 8-7
ΗΠΑ-Ουγγαρία 4-15
Μάλτα-Τουρκία 8-13
Αίγυπτος-Σερβία 5-10
Αυστραλία-Ελλάδα
Οι αυριανοί (25/8) προημιτελικοί:
Μαυροβούνιο-Ισπανία
Κροατία-Ελλάδα
Ιταλία-Ουγγαρία
Τουρκία-Σερβία
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442