Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς, σχολεία και κλειστούς χώρους ζητά ο Καπραβέλος

Κοροναϊός: Χρήση μάσκας σε μέσα μεταφοράς, σχολεία και κλειστούς χώρους ζητά ο Καπραβέλος

Τι είπε για την αύξηση των κρουσμάτων

Για το ενδεχόμενο, να υπάρξει και νέο κύμα κοροναϊού, το Φθινόπωρο, αλλά και για την έξαρση των κρουσμάτων μίλησε σήμερα στο MEGA, ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ειδικότερα,  κ. Καπραβέλος μίλησε για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων του κοροναϊού, ιδιαίτερα τον 15Αύγουστο, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων.

Οι νέες παραλλαγές προσβάλλουν θανάσιμα τις μεγάλες ηλικίες

«Η πανδημία δεν μας έχει ξεχάσει, το 6ο κύμα ήταν το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα από την έναρξη της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα και δυστυχώς με ολέθριες συνέπειες στις μεγάλες ηλικίες. Είχαμε περίπου 1000 νεκρούς τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο. Βέβαια τώρα γίνεται μία αποκλιμάκωση προς το τέλος, υπάρχουν μηνύματα πάρα πολύ σοβαρά, και θεωρώ ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για να δούμε έναν καλύτερο χειμώνα, με μία κάμψη της πανδημίας», ανέφερε αρχικά.

«Οι παραλλαγές που είδαμε και που έρχονται στα νοσοκομεία μας, ακόμα και αυτές της Ο4 και Ο5, ή και η Κένταυρος, δεν είναι ικανές να προκαλέσουν έκρηξη σοβαρών καταστάσεων, όπως αυτές που βλέπαμε. Κυρίως προσβάλει τις μεγαλύτερες ηλικίες, πάνω από 70 ετών με ολέθριες συνέπειες, με απορρύθμιση των χρόνιων προβλημάτων τους, και χωρίς να έχουν κάνει την 4η δόση. Εάν δεν εφαρμόσουμε αυτά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα, γιατί είχαμε κινητικότητα και πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

Συστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως, «για να έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις και την κάμψη του 7ου κύματος πανδημίας, που περιμένουμε από τον Οκτώβριο – Νοέμβριο να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα χειμωνιάτικα κύματα, με λιγότερες επιπτώσεις πρέπει να προσέξουμε το άνοιγμα των σχολείων. Είμαι κατηγορηματικός, οι μάσκες πρέπει να επανέλθουν, και στα σχολεία και να ανοίξουν με self tests και προσοχή. Να μην το υποτιμήσουμε, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος, να επανέλθουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και στα ΜΜΜ. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, επιμένω ότι μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, και το δεύτερο σημαντικό είναι τα εμβόλια. Οι περισσότεροι άνω των 70 ετών δεν είχαν κάνει την 4η δόση. Πολλοί έχουν μείνει στις 2 δόσεις δεν έχουν κάνει καν την τρίτη δόση».

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στο ότι ο κόσμος αρρωσταίνει επειδή κάνουν τα εμβόλια. Το 3ήμερο του 15αύγουστου δεν είχαμε κανέναν νεκρό από τροχαίο ατύχημα, και είχαμε 100 νεκρούς το 3ήμερο από τον κοροναϊό, είναι κρίμα», συμπλήρωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024