Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Ντούγκινα: Ποια είναι η οργάνωση που θέλει να «ανατρέψει» και να «καταστρέψει» τον Πούτιν

Δολοφονία Ντούγκινα: Ποια είναι η οργάνωση που θέλει να «ανατρέψει» και να «καταστρέψει» τον Πούτιν

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση διεκδικεί την «πατρότητα» της δολοφονικής επίθεση στην κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν

Οριακές ισορροπίες φέρνει η δολοφονία της κόρης του ρώσου διανοούμενου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, με τη Μόσχα να κατηγορεί πλέον κι επισήμως τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για το αιματηρό περιστατικό.

Ενώ αρχικά το Κρεμλίνο είχε τηρήσει στάση αναμονής και απέφευγε τις επίσημες τοποθετήσεις, σήμερα η FSB, Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, ανακοίνωσε ότι κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν πήρε θέση για τη δολοφονία της Ντούγκινα – Η πρώτη αντίδραση του Κιέβου στις κατηγορίες

Οι ειδικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δολοφονία της Ντούγκινα σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι δράστες διέφυγαν στην Εσθονία μετά τη δολοφονία.

Είχαν προηγηθεί ισχυρισμοί μιας άγνωστης μέχρι τώρα οργάνωσης Ρώσων Παρτιζάνων -που έχει θέσει ως στόχο της την ανατροπή του Βλαντίμιρ Πούτιν- η οποία φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία. Ισχυρισμοί βέβαια που φαίνεται να απορρίπτει η ουκρανική πλευρά, όπως προκύπτει από δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της κυβέρνησης.

Η ταυτότητα της οργάνωσης

Ο πρώην ρώσος βουλευτής της κρατικής Δούμα, Ίλια Πονομάρεφ, σε εμφάνισή του στο ρωσόφωνο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι «Utro Fevralya» στο Κίεβο, ισχυρίστηκε ότι η Ντούγκινα σκοτώθηκε από Ρώσους αντάρτες του Εθνικού Δημοκρατικού Στρατού (NRA).

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο ο Ντούγκιν όσο και η κόρη του ήταν στόχοι.

Όπως είπε ο Πονομάρεφ, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση -η οποία σημειωτέον ήταν άγνωστη πριν από τη δολοφονία της Ντούγκινα- τον εξουσιοδότησε να κάνει γνωστό το «μανιφέστο» της.

Η ομάδα περιγράφει ότι αποτελείται από Ρώσους ακτιβιστές, στρατιωτικούς, πολιτικούς που είναι «τώρα μαχητές και αντάρτες».

Ο Πονομάρεφ, ο οποίος το 2014 ήταν ο μόνος βουλευτής που ψήφισε κατά της προσάρτησης της Κριμαίας, δήλωσε ότι τον προσέγγισε ο Εθνικός Δημοκρατικός Στρατός. Η οργάνωση φέρεται να του είπε ότι συμμετείχε σε έναν αγώνα κατά του καθεστώτος Πούτιν.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τους μαχητές του NRA μέσω του καναλιού μας Rospartisan [Telegram], το οποίο καλύπτει την όλο και αυξανόμενη πρόθεση για αντίσταση στη Ρωσία. Σήμερα οι μαχητές του NRA με εξουσιοδότησαν να διαβάσω το μανιφέστο τους» δήλωσε.

Στην υποτιθέμενη δήλωσή τους, ο NRA δήλωσε ότι τα μέλη του αντιτίθενται στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της γειτονικής Ουκρανίας.

Ο NRA δήλωσε ότι ο Πούτιν «σφετεριστής της εξουσίας και εγκληματίας πολέμου που τροποποίησε το Σύνταγμα, εξαπέλυσε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο μεταξύ των σλαβικών λαών και έστειλε Ρώσους στρατιώτες σε βέβαιο και παράλογο θάνατο». Αποκάλεσε, επίσης, αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και των περιφερειακών διοικήσεων καθώς και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας ως «συνεργούς του σφετεριστή».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο ντοκουμέντο – Η φερόμενη δολοφόνος της κόρης του «εγκέφαλου» του Πούτιν

Σύμφωνα με τον NRA, στόχος της οργάνωσης είναι να «ανατρέψει» και να «καταστρέψει τον Πούτιν», προειδοποιώντας τους Ρώσους αξιωματούχους ότι, αν δεν παραιτηθούν, θα «καταστραφούν».

Η οργάνωση δήλωσε, επίσης, ότι είναι έτοιμη να επιτεθεί σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό της Ρωσίας να καταθέσουν τα όπλα και να αρνηθούν να εκτελέσουν εγκληματικές εντολές.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από όλους τους Ρώσους να ενταχθούν στις τάξεις της και να υψώσουν τη σημαία της νέας Ρωσίας αντί της «ντροπιαστικής τρίχρωμης».

«Όπου κι αν βρίσκεστε – πολεμήστε σαν εμάς, πολεμήστε μαζί μας, πολεμήστε καλύτερα από εμάς. Ας καθαρίσουμε την πατρίδα μας από τη βρωμιά! Η νίκη θα είναι δική μας» λέει ο NRA, σύμφωνα με τον Πονομάρεφ.

Παράλληλα, υπόσχεται να απελευθερώσει όλους όσοι έχουν καταδικαστεί παράνομα από την κυβέρνηση Πούτιν αμέσως «μετά τη νίκη». «Υπάρχουν θαυμάσιοι Ρώσοι» που έκαναν τη δουλειά τους, δηλώνει ο Πονομάρεφ για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα. «Αυτή η ενέργεια, όπως και πολλές άλλες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ρωσίας τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Δημοκρατικό Στρατό».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024