Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές

Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2022

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα από τα πλέον εκσυγχρονισμένα προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα δίνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το Πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού που προσφέρεται ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και φιλοδοξίες κάθε νέου επιστήμονα ή και mid-career που αναζητά ολοκληρωμένη εξειδικευμένη γνώση σε όλο το φάσμα και τις πτυχές των διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών.

Αυτό έχει αποδειχθεί από την υψηλή προτίμηση σε αιτήσεις, για τις οποίες υπάρχει προθεσμία υποβολής έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα σπουδών

Πρόσφατα έχει τύχει αναθεώρησης και ενίσχυσης του με αναδόμηση των διδασκομένων μαθημάτων και με την προσθήκη περαιτέρω ειδίκευσης. Στις δύο διαστάσεις, τη διεθνή και την ευρωπαϊκή, βασίζεται στους τρεις αλληλοϋποστηριζόμενους πυλώνες:

1) Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική

2) Διεθνές Δίκαιο και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί

3) Διεθνής Πολιτική Οικονομία.

Ως εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα διαθέτει καινοτομίες. Η φιλοσοφία του νέου προγράμματος στηρίζεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα καθώς και τη θερινή περίοδο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, ως προϊόν έρευνας. Οι διπλωματικές εργασίες, επιπλέον, στοχεύουν σε εξειδικεύσεις που ενδιαφέρουν τους αποφοίτους ανάλογα με τους σκοπούς τους στα επαγγελματικά πεδία.

Πέρα από τα μαθήματα, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα υποστηρίζεται από μια σειρά δραστηριοτήτων που προσθέτουν αξία και εμπειρία στον φοιτητή: σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια, εκπαιδευτικές εκδρομές στην έδρα των Διεθνών Οργανισμών, ασκήσεις προσομοίωσης, ρητορικοί διαγωνισμοί, διδασκαλία μέσω κινηματογράφου, συναντήσεις με ξένους πρέσβεις, το Ambassador’s Forum, πρακτική άσκηση και πολλά άλλα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ενθαρρύνει υποψηφιότητες από φοιτητές και αποφοίτους με ηγετικές φιλοδοξίες, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν εργαλεία γνώσης που είναι το κλειδί για το καλύτερο μέλλον τους. Να προσθέσουν, επίσης, αξία στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις με τις οποίες θα συνεργασθούν. Η γνώση είναι προϋπόθεση ανοδικής πορείας τόσο των πολιτών όσο και της Πολιτείας στην οποία ανήκουν.

Το Μεταπτυχιακό Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς αποσκοπεί τόσο στην επιστημονική ανάπτυξη των μεταπτυχιακών φοιτητών όσο και στη δημιουργία ηγετικών στελεχών και επιστημόνων που θα συμβάλουν στη πρόοδο της χώρας.

Αɩτήσεɩς γίνονταɩ δεκτές μέχρɩ 14 Σεπτεμβρίου 2022 με εɩδɩκό έντυπο που παρέχεταɩ στην ɩστοσελίδα του Τμήματος.

Οɩ αɩτήσεɩς θα πρέπεɩ να σταλούν ηλεκτρονɩκά (des-secr@unipi.gr) καɩ ταχυδρομɩκώς στην δɩεύθυνση:

Πανεπɩστήμɩο Πεɩραɩώς – Τμήμα ∆ΕΣ

Μ.Π.Σ. ∆ΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ
Καραολή καɩ ∆ημητρίου 80, Τ.Κ. 185 34, Πεɩραɩάς

(Γραφείο 109, 1ος Όροφος) Υπόψη κας Kων. Μανɩάτη

Πληροφορίες:

E-mail: katsigianni_maria@yahoo.gr

Τηλ.: 6936649588

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024