Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε ένα 24ωρο
«Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί κάνει τους “βαρκάρηδες”» είπε ο υπουργός
Στην αποκάλυψη ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την Πέμπτη, προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα».
Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Δεν θα κάνουμε τα σύνορα ξέφρενο αμπέλι
Εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.
Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί κάνει τους «βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι»
Επίσης, για τη νησίδα στον Έβρο που εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΓΕΣ που όπως υπογράμμισε, αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι συντεταγμένες της είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος
Απευθυνόμενος επίσης στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442