Άγνωστοι βανδάλιζουν το ίδιο πυροφυλάκιο κάθε χρόνο
Επετειακός έχει καταντήσει πλέον ο ετήσιος βανδαλισμός και οι εκτεταμένες καταστροφές και φθορές στο Πυροφυλάκιο-Παρατηρητήριο της περιοχής των Πεύκων (Π1), δίπλα στα Κοιμητήρια στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, καθώς και στο παρακείμενο κιόσκι, που καταστρέφονται για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Στόχος βανδάλων για 3η συνεχόμενη χρονιά γίνεται το Πυροφυλάκιο στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Σίμο Δανιηλίδη, που ζητάει αυξημένα μέτρα προστασίας.
Όπως διαπίστωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών Τάσος Τσακιρίδης, που ειδοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και έσπευσε στο σημείο, «γνωστά άγνωστα κακοποιά στοιχεία, αφού τα έβαψαν με σπρέι, έσπασαν το ξύλινο πάτωμα του πυροφυλακίου, τις ξύλινες πλάτες και τα καθίσματα από το παρακείμενο κιόσκι, τα οποία είχαν όλα ξαναεπισκευαστεί πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από προηγούμενο βανδαλισμό, καθώς και τον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στο σημείο».

Την αγανάκτησή του αλλά και τους φόβους του εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ζητώντας την αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου. Όπως αναφέρει, «δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και για ακόμα μία φορά, για την ακρίβεια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πυροφυλάκιο στην περιοχή των Πεύκων γίνεται εύκολος στόχος αχαρακτήριστων κακοποιών στοιχείων που ανενόχλητα, θεώρησαν σκόπιμο να το καταστρέψουν και εμείς να το ξαναφτιάξουμε.
Και μάλιστα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που η αντιπυρική θωράκιση του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας. Δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε.
Είναι υψίστης σημασίας η αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, ειδικά τις περιόδους υψηλού κινδύνου, όπως αυτή που διανύουμε, καθώς αποδείχθηκε, ξανά, πόσο εύκολο είναι, είτε για ανόητους είτε για επιτήδειους να προκαλέσουν καταστροφές ή ακόμα και να βάλουν φωτιά στο δάσος μας».


- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442