Βραζιλία: Αίρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια
Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, αλλά βλέπει βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα όσον αφορά στην πανδημία.
Ο εθνικός εποπτικός φορέας του υγειονομικού τομέα στη Βραζιλία (ANVISA) ήρε χθες το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροδρόμια και στις πτήσεις, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης ως προς την πανδημία του νέου κοροναϊού. («Με ποια πλευρά είσαι;», γράφει το σύνθημα στο γκράφιτι, σε τοίχο κτιρίου στο Σάο Πάολο, με τους υγεινομικούς, αριστερά, να ανταγωνίζονται τον πρόεδρο της Βραζιλίας και τον κοροναϊό, φωτογραφία αρχείου, επάνω, του Reuters/Amanda Perobelli)
Συνιστά τη χρήση
Πάντως ο φορέας σημείωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση μάσκας και της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, που χαρακτηρίζει αποτελεσματικά μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.
Τον Μάιο, ο ANVISA ενέκρινε την επανέναρξη της διανομής γευμάτων, καθώς και την αξιοποίηση της πλήρους χωρητικότητας των αεροσκαφών, όμως διατήρησε την υποχρεωτικότητα της χρήσης μασκών στις πτήσεις και σε χώρους των αεροδρομίων.
Βαρύτατος απολογισμός
Με βάση τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.
Ως προχθές Τρίτη, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 είχε φθάσει τους 682.010 επί συνόλου 34,2 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Ο μέσος όρος θανάτων ημερησίως την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στους 176.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αντιπαράθεση Σαμαρά – Παπασταύρου στη Βουλή για Chevron
- ΕΕ: Ανάγκη «ανάπτυξης και αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας» – Κοινή ανακοίνωση των κρατών μελών
- Γκάνα: Ψήφισμα στον ΟΗΕ να αναγνωριστεί η δουλεία ως «το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία»
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Ποιος θα καθίσει στον πάγκο της Μονακό για το ματς με τον Ολυμπιακό
- Ιωάννινα: Σοβαρή οφθαλμική κάκωση έχει ο 17χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 15χρονο
- Γιώργος Πανουσόπουλος: Συγκίνηση στην κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη
- «Λίγα χτυπήματα δεν θα σε σκοτώσουν» – Η σκληρή πραγματικότητα των γυναικών στα δικαστήρια των Ταλιμπάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442