Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Συνεπής στις μεγάλες διακρίσεις, έστω και σε μία μεταβατική χρονιά για τον ίδιο, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε με χρόνο 21.75 την τρίτη θέση του τελικού των 50μ. ελεύθερο, στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου της Ρώμης.
Έτσι πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, μετά το ασημένιο του 2018 και το χάλκινο του 2021.
Νικητής, όπως αναμενόταν άλλωστε, αναδείχθηκε ο Βρετανός Μπεν Πράουντ με 21.58, ενώ έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη θέση του Ιταλού Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.60).
Ταυτόχρονα αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα αφού είχε προηγηθεί το χρυσό μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου που είχε κατακτήσει στα 50μ ύπτιο.
Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.