Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Πέπλο» σκόνης κάλυψε τα πάντα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Πέπλο» σκόνης κάλυψε τα πάντα

Η σφοδρή αμμοθύελλα που σημειώθηκε το Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες εκκλήσεις της αστυνομίας για προσεκτική οδήγηση, καθώς η ορατότητα είχε πέσει κατακόρυφα.

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξύπνησαν την Κυριακή και αντίκρισαν έναν ουρανό γεμάτο σκόνη, καθώς μια τεράστια αμμοθύελλα έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τον καιρό και την κυκλοφορία.

 Τα σπίτια και τα αξιοθέατα στις μεγάλες πόλεις καλύφθηκαν από ένα λεπτό στρώμα καφέ χώματος και η ορατότητα έπεσε κατακόρυφα κατά την τελευταία δυσμενή κακοκαιρία, μετά από μια σειρά ασφυκτικών καταιγίδων σκόνης σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε ξεχωριστές περιοχές των ΗΑΕ σημειώθηκαν βροχές διαφορετικής έντασης και σχηματίστηκε πυκνή σκόνη, που οδήγησαν σε μείωση της οριζόντιας ορατότητας σε λιγότερο από 500 μέτρα, ως αποτέλεσμα του ότι η χώρα επηρεάζεται από την επέκταση της επιφανειακής ατμοσφαιρικής ύφεσης που εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Η ανώτερη ατμόσφαιρα οδήγησε στη ροή υγρών αερίων μαζών από την Αραβική Θάλασσα και τη Θάλασσα του Ομάν προς την περιοχή και τη χώρα, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας κάλεσε το κοινό να είναι προσεκτικό και προσεκτικό κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων και της χαμηλής οριζόντιας ορατότητας και να μείνει μακριά από τα μέρη όπου τρέχουν οι κοιλάδες. Να τηρείτε τη μεταβλητή ταχύτητα που αναγράφεται στις πινακίδες και τις ηλεκτρονικές πινακίδες, προκειμένου να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου.

Το επίσημο γραφείο μέσων ενημέρωσης του Άμπου Ντάμπι κάλεσε τους οδηγούς να «αποφεύγουν την οδήγηση εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».

Η ορατότητα ήταν κάτω από 1 χιλιόμετρο στο Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι την Κυριακή. Ο καιρός σε όλα τα ΗΑΕ έχει ζεσταθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλάζοντας τα δροσερά πρωινά σε κάπως ηλιόλουστα.

Οι μετεωρολογικές αρχές δήλωσαν ότι η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος υπό την επίδραση της ύφεσης της Ερυθράς Θάλασσας που συνοδεύεται από μια επιφανειακή ύφεση που εκτείνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και οδηγεί σε αύξηση του σχηματισμού νεφών σε ορισμένα βόρεια, ανατολικά και εσωτερικά τμήματα της χώρας.

Μια σειρά από αμμοθύελλες, που θεωρείται ευρέως ότι επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, έχουν πνίξει φέτος το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και άλλα κράτη, κλείνοντας αεροδρόμια και σχολεία και στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024