Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ: Ο Μανέ έφυγε και άφησε πίσω του… συντρίμμια

Λίβερπουλ: Ο Μανέ έφυγε και άφησε πίσω του… συντρίμμια

Η αποχώρηση του Σαντιό Μανέ έχει «χτυπήσει» τη Λίβερπουλ περισσότερο από ότι θα περίμενε η ίδια και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, με τον Γιούργκεν να καλείται να βρει άμεσα λύση πριν η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα… εξαφανιστούν στην κορυφή…

«Σίγουρα, αυτή είναι η ιδιότητά του. Πρέπει να το δούμε, αλλά φυσικά αυτές είναι οι δυνατότητές του. Είδατε τι έγινε με την Φούλαμ, είχε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στάθηκε άτυχος. Στην πραγματικότητα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι πιο σημαντικό για εμένα».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ, παραμονές του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας. Ο Γερμανός απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για το εάν ο Λουίς Ντίας θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα γκολ του Σαντιό Μανέ στη Λίβερπουλ.

Ο Κολομβιανός πράγματι, κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Πάτρικ Βιεϊρά. Ωστόσο η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και ήδη βρίσκεται στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, μπαίνοντας έτσι στα βαθιά από πολύ νωρίς.

Πόσο εφικτό ωστόσο είναι να καλυφθεί άμεσα το κενό του Μανέ στη Λίβερπουλ; Ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν από τις πρώτες μεταγραφές της Λίβερπουλ επί εποχή Γιούργκεν Κλοπ, όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από τη Σαουθάμπτον.

Κατάφερε να κατακτήσει τα «πάντα» με τους «κόκκινους», σηκώνοντας συνολικά 6 τίτλους, με ένα πρωτάθλημα και ένα Champions League. Υπό τις οδηγίες του Κλοπ ο Μανέ μεταμορφώθηκε σε έναν world class ποδοσφαιριστή, καθώς στα έξι χρόνια παρουσίας του στο «Άνφιλντ» μέτρησε 120 γκολ και 49 ασίστ σε 269 συμμετοχές, έχοντας έτσι μέσο όρο τερμάτων τα 20 γκολ ανά σεζόν.

Αποκορύφωμα φυσικά, σε προσωπικό επίπεδο, η σεζόν 2018/19, όταν σκόραρε 26 φορές και κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι της Premier League…

Το κενό του Σενεγαλέζου κάνει… μπαμ αυτή τη στιγμή στη Λίβερπουλ. Ο Μανέ ήταν ένας από τους πιο lethal ποδοσφαιριστές της Premier League τα τελευταία χρόνια, καθώς δύσκολα… συγχωρούσε όταν του δινόταν η ευκαιρία να σκοράρει.

Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ο πλέον ποδοσφαιριστής της Μπάγερν είχε σκοράρει σε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μανέ δεν ήταν «παρών» στο «Άνφιλντ» το βράδυ της Δευτέρας και η Λίβερπουλ δεν βρήκε ποτέ το δεύτερο «χρυσό» γκολ που θα της έδινε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν, γκελάροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.

«Δεν θα μπορούσα να έχω περισσότερο σεβασμό για τον Σάντιο, τι παίκτης είναι και του εύχομαι τα καλύτερα. Θα παίξει για πολλά χρόνια, μπορεί να παίξει μέχρι τα 38 ή τα 39 του με το σώμα του, είναι εντελώς τρελό. Η Μπάγερν έχει έναν πολύ καλό παίκτη. Δείχνει ότι τέτοιου είδους μεταγραφές μπορούν να λειτουργήσουν έτσι.

Θα μας λείψει από αθλητική άποψη και σαν άνθρωπος. Αλλά είμαι καλά γιατί έτσι είναι η ζωή», είχε αναφέρει ο Κλοπ μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μανέ στην Μπάγερν.

Δηλώσεις που δείχνουν και την επιδραστικότητα που είχε ως άνθρωπος ο Μανέ στη Λίβερπουλ και όχι μονάχα ως ποδοσφαιριστής. Η μορφή του Σενεγαλέζου στα αποδυτήρια των reds μονάχα απαρατήρητη δεν ήταν.

Και πέρα από τα γκολ, μέχρι στιγμής φαίνεται πως λείπουν και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Ήταν εκεί όταν η μπάλα έκαιγε.

Η Λίβερπουλ δείχνει να «πονάει» από την απώλεια αυτή, με τον Κλοπ να καλείται να βρει άμεσα λύση πριν η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα… εξαφανιστούν στην κορυφή…

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024