Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο σκαμνί διευθύντρια σχολείου και πρώην μαθητής για υπόθεση bullying – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Στο σκαμνί διευθύντρια σχολείου και πρώην μαθητής για υπόθεση bullying – Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε η υπόθεση πριν τέσσερα χρόνια, με θύμα μια μαθήτρια - «Θέλουμε δικαίωση για το παιδί μας» λέει η μητέρα της

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν διευθύντρια σχολείου της Βόρειας Ελλάδας και πρώην μαθητής, για υπόθεση bullying. «Επιτέλους ήρθε ο καιρός να λογοδοτήσουν γι’ αυτό που έκαναν στο παιδί μου», λέει η μητέρα σε μία εξομολόγηση – «γροθιά στο στομάχι» για όσα καταγγέλλει πως έζησε η κόρη της, ως μαθήτρια. Η νεαρή λαμβάνει ακόμα και σήμερα φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει τα σημάδια που άφησε πίσω του ο εκφοβισμός, στην ψυχή της.

“Συμμαθητής της, την αποκαλούσε πελεκάνο, γυαλάκια, ανώμαλη, χοντρέλα, πόρνη… αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε σχολείο. Με πολύ κόπο τελείωσε και δυστυχώς αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα πια με αυτό που βίωσε“, λέει η μητέρα της και ξεσπά σε λυγμούς.

Μία υπόθεση που θα μπορούσε να αποτελεί ίσως εφιαλτικό σενάριο ταινίας. Δυστυχώς όμως το σενάριο αυτό ζωής της 14χρονης μαθήτριας ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Και εκείνη πρωταγωνίστρια σε υπόθεση μπούλινγκ από συμμαθητή της, που άλλαξε τη ζωή της δραματικά.

Το κορίτσι σήμερα μεγάλωσε. Οι πληγές όμως δεν έχουν κλείσει. Οι ζοφερές εικόνες καθημερινότητας στο σχολείο, οι βρισιές, οι κοροϊδίες και οι χαρακτηρισμοί για την εξωτερική της εμφάνιση την έχουν σημαδέψει. Καμιά φορά, ο χρόνος δεν γιατρεύει όπως φαίνεται.

Η κοπέλα που είχε ως όνειρο από μικρή να γίνει καλλιτέχνης και μάλιστα ηθοποιός, δυστυχώς σήμερα τέσσερα χρόνια μετά το μαρτύριο της, δίνει μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό προσπαθώντας να αφήσει πίσω το κακό παρελθόν και να προχωρήσει μπροστά. Κάτι που όμως φαντάζει πολύ δύσκολο, όπως λέει η μητέρα της, η οποία σπάει τη σιωπή χρόνων και μιλά στο GRTimes.gr.

Η υπόθεση

“Η ζωή μας έχει καταστραφεί, σας το λέω έτσι όπως το νιώθω, έτσι όπως το ζω κάθε μέρα που περνά. Όλα ξεκίνησαν το 2018 όταν η κόρη μου μαθήτρια γυμνασίου ακόμη θα αντιμετώπιζε την αρχή ενός εφιάλτη, που, σύντομα θα της άλλαζε τη ζωή. Υπήρχε λοιπόν ένας συμμαθητής της ο οποίος συστηματικά την πείραζε αρχικά. Όμως από ότι φαίνεται δεν είχε όρια αυτό το πείραγμα, γιατί άρχισε να παίρνει άλλες διαστάσεις. Το παιδί στην αρχή δεν μας είχε πει κάτι, έβλεπα πως ήταν λίγο προβληματισμένη αλλά που να πάει το μυαλό μου, για το τι συνέβαινε. Μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται από το σχολείο με γοερό κλάμα. Παθαίνω σοκ. Τι έγινε, τι συμβαίνει στο παιδί. Με αυτά και με αυτά τελικά μιλάει, τα λέει όλα. Για όλα όσα υπέφερε από το συμμαθητή της.

Την αποκαλούσε πελεκάνο, γυαλάκια, ανώμαλη, χοντρέλα, πόρνη… Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη να πάω στη διευθύντρια το σχολείου, δε γινόταν να αφήσω έτσι την κατάσταση.

Ενημέρωσα και εκείνη μου είπε ότι δεν είχε ιδέα για όλα όσα της έλεγα και πως θα μιλούσε τόσο με τον μαθητή όσο και με τους γονείς του.

«Θέλουμε δικαίωση για το παιδί μας»

Αναγκαστήκαμε με τα πολλά να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, δεν είχαμε οικονομική δυνατότητα αλλά ένιωθα πως έπρεπε να υπερασπιστώ το παιδί μου, το οποίο δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο γιατί απλά δεν άντεχε άλλο την κατάσταση. Τελικά κάναμε μήνυση τόσο στους γονείς του μαθητή όσο και στη διευθύντρια του σχολείου. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη περίπου τέσσερα χρόνια μετά. Πρωτόδικα στο αστικό κομμάτι απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών. Φυσικά κάναμε έφεση η οποία θα συζητηθεί το Δεκέμβριο. Το ποινικό κομμάτι όμως της υπόθεσης θα εκδικαστεί το Νοέμβριο, επιτέλους ήρθε ο καιρός να λογοδοτήσουν για αυτό που έκαναν στο παιδί μου τόσο αυτός ο συμμαθητής της αλλά και η διευθύντρια του σχολείου για απόκρυψη στοιχείων και της αλήθειας για όλο αυτό που έζησε η κόρη μου”.

Όπως εξηγεί η μητέρα το πλέον φοβερό όλων είναι πως εξαιτίας όλων αυτών των περιστατικών δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας στην κόρη της.

“Παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει ισχυρότατη φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Έχει χάσει τη ζωντάνια, την φρεσκάδα, τον αυθορμητισμό της. Στην ουσία έχασε την παιδικότητά της. Ταλαιπωριέται ακόμη μέχρι σήμερα και ας πέρασαν τα χρόνια. Κλαίει με λυγμούς και πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας. Είναι σαφές ότι θέλουμε δικαίωση για το παιδί μας“, καταλήγει η μητέρα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα λάβει χώρα την 1η Νοέμβρη.

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024