Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοκ με νέα καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας: «Θα σε σκοτώσω και θα φύγω από τη χώρα»

Σοκ με νέα καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας: «Θα σε σκοτώσω και θα φύγω από τη χώρα»

Η πρόληψη είναι το κλειδί μαζί με την παιδεία και την εκπαίδευση

«Εκρηξη» καταγράφουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τους τελευταίους μήνες με τις επιθέσεις κυρίως σε γυναίκες και παιδιά να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

«Aν μία φορά συγχωρέσεις μετά πιστεύεις ότι η γυναίκα που κακοποιείται θα συγχωρέσει πάλι. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό στα πρώτα σημάδια της βίας να φεύγουμε, ακόμα και αν υπάρχουν παιδιά». Αυτό τονίζει  η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα.

«Το καθεστώς βίας προϋπάρχει και συγχωρείται γι’ αυτό και βλέπουμε τους δράστες να εμφανίζονται αμετανόητοι» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Αργυρίου ήταν κατηγορηματική όσον αφορά τα παιδιά που έχουν τέτοιες βίαιες παραστάσεις στο περιβάλλον τους, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να μαθαίνουν σε αυτό το κακοποιητικό μοντέλο συμπεριφοράς γιατί δυστυχώς στο μέλλον αυτό θα αναπαράγουν. Οι περισσότεροι κακοποιητές υπήρξαν κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που οι γονείς βίωναν αυτό το περιβάλλον βίας και αναπαράγουν αυτό το γονεϊκό μοντέλο».

Απαντώντας σε ερώτηση πια είναι η κόκκινη γραμμή η κ. Αργυρίου είπε ότι πρέπει να το κάνουμε από τα πρώτα σημάδια, «μόλις αρχίσει στη σχέση να λείπει ο σεβασμός καλό είναι να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον ειδικό».

Και όπως διευκρίνισε, «η βία έχει κλιμάκωση. Ξεκινάει από κάτι αθώο και καταλήγουμε να μιλάμε για γυναίκες δολοφονημένες αφού όλα αυτά έχουν καταστεί αξιόποινα. Η πρόληψη είναι το κλειδί μαζί με την παιδεία και την εκπαίδευση. Όλες αυτές οι συμπεριφορές κραυγάζουν εγωπάθεια».

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας»

Μια ακόμη καταγγελία ενδοοικογενειακής βίας που προκαλεί σοκ ήρθε τη Δευτέρα στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε μητέρα η κόρη της δέχεται σειρά απειλητικών μηνυμάτων από τον πρώην σύντροφό της

«Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας. θα σε σκοτώσω και θα φύγω από την χώρα» είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που έχει δεχτεί η κοπέλα, σύμφωνα με την μαρτυρία της μητέρας στο Star.

Όπως είπε ακόμη «την κακοποιεί, την απειλεί με μαχαίρια, τη χτυπά, μπαίνει στο σπίτι της από τα παντζούρια. Έχουμε αλλάξει τρία σπίτια για να μην την βρει». Δεν αντέχω άλλο να βλέπω την κόρη μου με μώλωπες.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, ο πρώην σύντροφος δεν σταμάτησε στην σωματική κακοποίηση. Την περασμένη Κυριακή η γυναίκα είδε το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, με τη μητέρα και την κόρη της να κατηγορούν τον άνδρα για τον εμπρησμό.

«Ζητώ κάποιον να με βοηθήσει. Να μην την δω αύριο σφαγμένη», είπε στην κάμερα του Star.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους σχηματίστηκαν 5.139 δικογραφίες, δηλαδή περισσότερες από 25 δικογραφίες την ημέρα. Σε όλη τη διάρκεια του 2021, είχαν σχηματιστεί 8.776 δικογραφίες, δηλαδή 24 καταγγελίες την ημέρα.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024