Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί τον Αντόνιο Γκουτέρες για ευνοϊκή στάση προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ.

Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί τον Αντόνιο Γκουτέρες για ευνοϊκή στάση προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ.

Η έκκληση του Αντόνιο Γκουντέρες για αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκ Γιάνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ, χαρακτηρίστηκε από την Βόρεια Κορέα ως «επικίνδυνη», με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας να υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ δείχνει «συμπάθεια» προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ σε βάρος τους.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Σεούλ δεν δίστασε να διαβεβαιώσει ότι «υποστηρίζει πλήρως την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την ανήγαγε σε «θεμελιώδη στόχο για να υπάρξει ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Σε απάντηση αυτής της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Σον Γκιονγκ, τον κατηγόρησε ότι επέδειξε «συμπάθεια» προς την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ και τον κάλεσε να «μη ζητάει ούτε να δέχεται διαταγές» από άλλες χώρες για το πώς θα κινηθεί έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε επίσης: Αντόνιο Γκουτέρες: Ο πλανήτης «απέχει έναν λάθος υπολογισμό από τον πυρηνικό αφανισμό»

Η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου για τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που χαρακτηρίζονταν από χονδροειδή έλλειψη αμεροληψίας και δικαιοσύνης», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα και αναμεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Είπε πως η επιδίωξη να υπάρξει «πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας στρέφεται εναντίον «της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας του.

Ουάσινγκτον και Σεούλ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, που θα είναι η έβδομη στην ιστορία της.

«Θα συμβουλεύαμε τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες να είναι προσεκτικός», να μην εκστομίζει «επικίνδυνα λόγια» και να μην προβαίνει σε «επικίνδυνες πράξεις», πρόσθεσε ο υφυπουργός, παρομοιάζοντας τις δηλώσεις αυτές με το να ρίχνει κανείς «λάδι στη φωτιά».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024