ΣΥΡΙΖΑ για Έβρο: Η κυβέρνηση αρνείται να κινητοποιηθεί ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών
«Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα»
Απάθεια και απροθυμία να κινητοποιηθεί πολιτικά για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τον εγκλωβισμό προσφύγων σε νησίδα στον Έβρο όπου έχασε τη ζωή του και ένα παιδί.
Μείζον ανθρωπιστικό θέμα
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό περιστατικό στον Έβρο έχει ως εξής:
- Διαβάστε επίσης ΚΚΕ για Έβρο: Η λέξη βαρβαρότητα δεν αρκεί για να περιγραφεί τη φρίκη που ζουν οι πρόσφυγες
«Το τραγικό περιστατικό με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου, όπου σκοτώθηκε ένα παιδί και κινδύνευσαν ζωές, ανέδειξε την απάθεια και απροθυμία της Κυβέρνησης να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο για ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που εκτυλίχθηκε στα σύνορα της Ελλάδας.
»Μετά από πολλές πιέσεις και με καθυστέρηση τριών ημερών ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για περιστατικό σε τουρκικό έδαφος.
»Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ ενημερώνει μεν ότι “δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία” στην εν λόγω νησίδα, αλλά και ότι “προέβη σε δύο ενημερώσεις στις Αρχές της Τουρκίας” – άγνωστο για ποιο θέμα, αφού σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία.
Ρόλο χώρας φύλακα στην Ευρώπη φρούριο
»Καμία επαφή σε πολιτικό επίπεδο και καμία κινητοποίηση της ΕΕ δεν υπήρξε. Απαιτούμε πλήρη, αναλυτική και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Δεν γίνεται ένα τόσο κρίσιμο θέμα να αντιμετωπίζεται ως μια υπηρεσιακή υπόθεση.
»Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι μέρος του ρόλου της ως χώρας-φύλακα της Ευρώπης-φρούριο είναι να καθησυχάζει τους εταίρους της ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της τελευταίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως και ότι αρνείται να κινητοποιηθεί σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών».
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
- Αργία Πρωτομαγιάς: Πότε μεταφέρεται – Τι ισχύει φέτος
- Σανς – Γουόριορς 111-96: Ο Γκριν «πέταξε» εκτός playoffs Κάρι και Γκόλντεν Στέιτ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442