Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβίγκου: Σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στον Έβρο

Σβίγκου: Σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στον Έβρο

Ο κ. Μηταράκης να επικοινωνήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές και την τουρκική πλευρά ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, λέει η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου 40 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στον Έβρο, με ανθρωπιστικές οργανώσεις και κόμματα να κάνουν έκκληση για να μπει τέλος στο δράμα τους.

Η λέξη δράμα για την κατάσταση στον Έβρο δεν είναι υπερβολή, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ένα πεντάχρονο κορίτσι, η Μαρία Α., κατέληξε μετά από δάγκωμα σκορπιού.

Σβίγκου προς Μηταράκη

«Ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία βρήκε τραγικό θάνατο και παραμένει, εδώ και μέρες, άταφο σε μια νησίδα του Έβρου, μαζί με εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Μετά από πιέσεις 3 ημερών η ΕΛΑΣ δήλωσε ότι η νησίδα βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης», αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου.

Στη σχετική ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η κ. Σβίγκου προσθέτει ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στα σύνορά μας με την κυβέρνηση να παρακολουθεί απαθής χωρίς καμία κινητοποίηση, ενώ κι άλλες ζωές κινδυνεύουν».

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μηταράκης αντί να περιορίζεται σε σχόλια στο Twitter οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τις ευρωπαικές αρχές και την τουρκική πλευρά ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Αυτό ζητά ο ΟΗΕ, αυτό απαιτεί ο πολιτισμός μας».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024