Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ακόμα μια ποινική δίωξη σε «Τούρκο κατάσκοπο»

Γερμανία: Ακόμα μια ποινική δίωξη σε «Τούρκο κατάσκοπο»

«Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε σε καταδικασμένο ως κατάσκοπο στοιχεία για υποστηρικτές του Gülen. Τώρα κατηγορείται για κατασκοπευτική δράση»

Μια ακόμα ποινική δίωξη για κατασκοπία ασκεί η Γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία καθώς σύμφωνα με την δίωξη ο Γερμανός πολίτης Aziz A. φέρεται να συνεργαζόταν με τον καταδικασθέντα ως Τούρκο κατάσκοπο Ali D.

Για λογαριασμό των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της συντάκτριας Ivana Sokola στην ZEIT Online, ο Aziz A. φέρεται να δήλωσε στον Ali D. διατεθειμένος να εξασφαλίσει για λογαριασμό των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών πληροφορίες για δύο πρόσωπα, υποτιθέμενους οπαδούς του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε διαβιβάσει περαιτέρω στοιχεία για ένα από τα πρόσωπα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Κίνημα Γκιουλέν ότι ευθύνεται για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Επιπλέον ο Aziz A. φέρεται να πούλησε στον καταδικασθέντα Ali D. πυρομαχικά για να επισκεφθούν μαζί ένα πεδίο βολής. Οι δυο τους προπονήθηκαν εκεί μαζί. Ο Aziz A. κατηγορείται πλέον για κατασκοπευτική δράση και παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα με αναστολή

Ο Ali D. καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών με αναστολή. Μετά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο του 2021, ο 41χρονος ομολόγησε ότι συγκέντρωνε από το 2018 πληροφορίες για υποστηρικτές του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του Κινήματος Gülen και τις διαβίβασε στις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Το Κίνημα Γκιουλέν διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, πολιτιστικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γερμανία.

Το Κίνημα έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για χρήση μεθόδων των Μυστικών Υπηρεσιών και άσκηση πιέσεων στους υποστηρικτές της. Αυτό κατέδειξε πρόσφατη έρευνα του δημόσιου τ/σ SWR. Ο ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν, το όνομα του οποίου πήρε το Κίνημα, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Ερντογάν σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατατάσσει το PKK στις τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς έχει διαπράξει πολυάριθμες δολοφονίες και επιθέσεις στην Τουρκία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024