Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί: Καυγάς Ιμάμογλου - Καλίν για το ποιος έδωσε εντολή να σβηστεί η φωτιά

Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί: Καυγάς Ιμάμογλου – Καλίν για το ποιος έδωσε εντολή να σβηστεί η φωτιά

Ο Ιμάμογλου απαντώντας στον Καλίν σημείωσε ότι το Πυροσβεστικό σώμα δεν έλαβε από κανέναν εντολή και έπραξε το καθήκον του

Ποιος έσβησε τελικά την φωτιά του ελληνικό νοσοκομείο Μπαλουκλί; Ή έστω ποιος έδωσε την εντολή για να σβήσει η φωτιά; Έπρεπε να πει το «ναι» ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή αρκεί ο κανονισμός λειτουργίας της Πυροσβεστικής; Η συζήτηση στον τουρκικό Τύπο συνεχίζεται με αφορμή την δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν ο οποίος είχε αναφέρει ότι «με εντολή του Προέδρου μας υπήρξε παρέμβαση στο ζήτημα. Η Νομαρχία μας και το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά».

Στον Καλίν απάντησε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σημειώνοντας ότι το Πυροσβεστικό σώμα δεν έλαβε από κανέναν εντολή και έπραξε το καθήκον του.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Το νοσοκομείο των Ρωμιών μετρά 270 χρόνια ζωής

Ποιος έσβησε τελικά τη φωτιά στο Μπαλουκλί;

Η αντιπαράθεση επανέρχεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Yetkin Report με τίτλο «Από τους τουλουμπατζήδες στην Πυροσβεστική: ποιος έσβησε την πυρκαγιά στο ρωμαίικο νοσοκομείο Μπαλουκλί;».

Η ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι η φωτιά στο νοσοκομείο που ξέσπασε «από αιτία που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί και έσβησε χάρη στο αποτελεσματικό έργο των πυροσβεστικών ομάδων».

Υπήρξαν -σημειώνεται- μεγάλες υλικές ζημιές, επειδή η στέγη του κτιρίου ήταν ξύλινη και δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα πυρόσβεσης, ενώ προστίθεται πως «ελπίζω στη διάρκεια της επιδιόρθωσης να υπάρξει στήριξη από συμβούλους και να εφαρμοστούν προστατευτικά τεχνικά μέτρα».

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η δήλωση Καλίν περί εντολής Ερντογάν καθώς και το γεγονός ότι αυτή σχολιάστηκε έντονα.

Καθώς και η δήλωση Ιμάμογλου, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο ευχαρίστησε τους πάντες πλην της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Πυροσβεστική δεν χρειάζεται εντολή για να σβήσει φωτιές

«Ο Ιμάμογλου είχε δίκιο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα και υπογραμμίζεται ότι «το Πυροσβεστικό σώμα δίχως να λάβει από κανέναν εντολή επιχειρεί στις πυρκαγιές και είναι η αποκλειστική αρχή στις φωτιές που ξεσπούν σε κτίρια».

Και προσθέτει: «ο λόγος που δεν υπήρξε ούτε ένα ευχαριστώ είναι μήπως επειδή το αντικείμενο είναι η Πυροσβεστική της Κωνσταντινούπολης, που υπάγεται στον αντίστοιχο δήμο; Εάν είναι έτσι, πρόκειται για μεγάλη αδικία. Γιατί; Γιατί εάν κοιτάξει κανείς την ιστορία της Πυροσβεστικής, θα γίνει μάρτυρας της αδικίας του να αγνοεί κανείς έναν θεσμό εξαιτίας πολιτικών ανησυχιών».

Στο θέμα της αντιπαράθεσης και της αντίδρασης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται και δημοσίευμα του στην ιστοσελίδα Odatv με τίτλο «Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε “O Πρόεδρος μας έδωσε εντολή” αλλά που πήγε για ευχαριστώ ο Ρωμιός Πατριάρχης Φαναρίου;» και υπογραμμίζει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε ευχαριστήρια επίσκεψη στο Πυροσβεστικό σώμα Κωνσταντινούπολης.

Η αρμενική εφημερίδα Agos (σσ που εκδίδεται στα τουρκικά) σε άρθρο γνώμης επαναλαμβάνει την δήλωση Καλίν για το νοσοκομείο Μπαλουκλί, ενώ σχολιάζει σκωπτικά «προφανώς ρώτησαν, να σβήσουμε ή όχι την πυρκαγιά;».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024