Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
4 πανέμορφα χωριά της Πελοποννήσου που μοιάζουν με νησί

4 πανέμορφα χωριά της Πελοποννήσου που μοιάζουν με νησί

Παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου, που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές για όσους ψάχνουν προορισμό της τελευταίας στιγμής.

Βρίσκονται τόσο κοντά μας, όσο κανένα νησί της Ελλάδας και τα υπέροχα ακύμαντα νερά τους σκάνε στις όχθες.

Ο λόγος για τέσσερα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου, που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές χωρίς πλοίο και μάλιστα καταφέρνουν να πείσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την αυθεντικότητα και την ανόθευτη ομορφιά τους.

Διαβάστε επίσης: Η κρητική παραλία, από τις ομορφότερες της Ελλάδας αλλά και του κόσμου

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στη Μεσσηνιακή Μάνη. Είναι επίσης γνωστό ως Σελινίτσα και βρίσκεται 30 χλμ. νοτιοανατολικά από την Καλαμάτα και 6 χλμ. νότια από τη Στούπα. Τα τελευταία χρόνια το χωριό έχει εξελιχθεί σε πόλος έλξης τουριστών.

Στην περιοχή, δύο εκκλησίες στέκονται ψηλά και διακοσμούν το τοπίο. Ο ένας είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου, από τον οποίο το χωριό φέρει το όνομά του.

Ο άλλος είναι η εκκλησία του Αγίου Μυρώνα. Μέσα στο μικρό λιμάνι του χωριού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χαλαρούς περιπάτους αλλά και το φαγητό ή το ποτό τους σε ένα από τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, ή τις καφετέριες που υπάρχουν εκεί. Επίσης υπάρχουν πολλά καταστήματα στην περιοχή για βόλτες και αγορές.

Γιάλοβα

Είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στο κέντρο του κόλπου του Ναυαρίνου. Η Γιάλοβα είναι αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες τουρίστες όλο το καλοκαίρι, καθώς ο παραθαλάσσιος πεζόδρομος με τα εστιατόρια και τα καφέ με θέα την Πύλο και τη Σφακτηρία είναι ό,τι πρέπει για περαντζάδες

Με το Διβάρι, τη μεγάλη παραλία του Ναυαρίνου, να ξεκινάει από εδώ, την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής και τα δεκάδες μνημεία γύρω γύρω, από τα Ανάκτορα του Νέστορα μέχρι το παλιόκαστρο και το νιόκαστρο της Πύλου, η Γιάλοβα με τα δεκάδες καταλύματά είναι τέλεια επιλογή για βάση των διακοπών το καλοκαίρι.

Αλύπα

Κρυμμένη ανάμεσα στα επιβλητικά πυργοχώρια, η Αλύπα, είναι το επίνειο της Μάνης.

Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα. Η μαγεία της φύσης. Ένας μικρός κόλπος, περιτριγυρισμένος από πυργίσκους και μια ταβέρνα, η Αλύπα, έγινε διάσημη με τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη Tempest και με τα γυρίσματα του διαφημιστικού για το Ούζο Πλωμαρίου.

Βέβαια οι παραλίες της Μάνης έτσι κι αλλιώς είναι ξεχωριστές. Καθεμία με τον δικό της χαρακτήρα. Η Αλύπα, όμως, έχει κάτι μοναδικό, που αξίζει να κάνετε βουτιά.

Καρδαμύλη

Το 2012 έγινε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας Before Midnight με τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί, ενώ τον Μάιο το περιοδικό Travel+Leisure την έβαλε μέσα στη λίστα με τα 25 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Ακόμα και τίποτα βέβαια από αυτά να μην είχε γίνει, η Καρδαμύλη πάλι θα είχε μια μεγάλη θέση στην καρδιά όσων την έχουν επισκεφτεί ως μέρος διακοπών, χαλάρωσης, εκδρομών.

Κάτω από τις πλαγιές του Ταΰγετου, με θέα τον κόλπο της Μεσσηνίας, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό που απέχει 35 -περίπου- χλμ. από την Καλαμάτα, κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες, συνήθως λάτρεις των τοπίων που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, που διατηρούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο και ξεχωρίζουν για την απλή, αλλά μεστή και γνήσια ομορφιά τους.

Με πετρόκτιστα σοκάκια που σε προκαλούν να τα ακολουθήσεις κι ας μη ξέρεις που θα σε οδηγήσουν, σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων, ανθισμένες αυλές με κόκκινα γεράνια, σημεία με ειδυλλιακή θέα, γραφικά, παλιά ταβερνάκια, ένα λιμανάκι ιδανικό για βόλτες και ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, αυτός ο προορισμός είναι η επιτομή των ποιοτικών διακοπών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024