Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον σύντροφό της

Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον σύντροφό της

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα.

Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα η 26χρονη γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο.

Η κα Συρεγγέλα με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα.

Συγκλονίζει η εικόνα του θύματος

Η 26χρονη δηλώνει ανήσυχη για τη ζωή της, καθώς ο 34χρονος είχε πολλές φορές στο παρελθόν, όπως υποστήριξε, κάνει τα ίδια. Ξέσπασε σε αναφιλητά μέσα στο δικαστήριο, ενώ εκτός δικαστικής αίθουσας δήλωσε φοβισμένη: «Μην τον πιστεύετε. Θα το ξανακάνει… Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για μένα. Θα με σκοτώσει», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

«Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει; Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου». Παρουσίασε μάλιστα φωτογραφικό υλικό που φέρεται να προέρχεται από προηγούμενο ξυλοδαρμό. Φωτογραφίες με τα αιμόφυρτα πόδια της, ενώ δήλωσε πως υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση από το Νοσοκομείο Βόλου.

Ελεύθερος ο 34χρονος

Χθες ο 34χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, όπως και έπραξε ο καταδικασθείς, που αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση και τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο, τον απάλλαξε από την κατηγορία της εξύβρισης. Ο καταδικασθείς απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν επιθυμεί άλλο την κοινή συμβίωση και ότι θα πάρει τα πράγματά του και θα αναζητήσει αλλού στέγη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024