Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο Ζακύνθου: Μάζεψαν τα σκουπίδια – Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

Ναυάγιο Ζακύνθου: Μάζεψαν τα σκουπίδια – Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

Τι δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού για τα σκουπίδια στην παγκοσμίως γνωστή παραλία που προκάλεσαν σάλο

Ανεπίτρεπτη εικόνα για την οποία δεν υπάρχει δικαιολογία, χαρακτήρισε τις στοίβες με τα σκουπίδια στο εμβληματικό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αναστάσιος Μαρίνος.

Όπως ανέφερε ωστόσο, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, και ο ίδιος δεν το γνώριζε καθώς δεν βρισκόταν στο νησί και ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την κατάσταση. Ανέφερε ακόμη, πως όποιοι είναι υπεύθυνοι δεν πρέπει να αφήσουν να συμβεί ξανά ένα τέτοιο γεγονός.

Εν τέλει, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς αποφάσισε να καθαρίσει την παραλία με δική του πρωτοβουλία. Πολλά από τα δικά τους σκάφη άλλωστε μεταφέρουν τους τουρίστες στην παραλία η οποία δεν είναι προσβάσιμη με άλλο τρόπο.

Δείτε τις εικόνες:

skoupidia_nauagio_katharismos4
skoupidia_nauagio_katharismos5
ezgif_com-gif-maker__1_
ezgif_com-gif-maker_2

 «Μύλος» με τις ευθύνες

Ο Δήμος με ανακοίνωση του ανέφερε χθες ότι δεν μπορεί να επέμβει στην κατάσταση και πως υπάρχει αρμόδια επιτροπή για αυτό το θέμα.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου αναφέρει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Τα σκουπίδια μάζεψε τελικά η κοινοπραξία σκαφών που πραγματοποιεί δρομολόγια στην περιοχή.

«Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες» λέει ο Κικίλιας

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία δείχνει την παγκοσμίως διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια. Η φωτογραφία, που δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας Επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Ερωτηθείς για τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα σκουπίδια στη φημισμένη παγκοσμίως παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, είπε αρχικά ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ότι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024