Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Περικοπή 200 και πλέον θέσεων πιλότων από τον μεγαλύτερο εμπορικό αερομεταφορέα

Ρωσία: Περικοπή 200 και πλέον θέσεων πιλότων από τον μεγαλύτερο εμπορικό αερομεταφορέα

Οι δυτικές κυρώσεις αναφορικά με τις πτήσεις και τα αεροδρόμια πλήττουν τον μεγαλύτερο εμπορικό αερομεταφορέα στη Ρωσία.

Ο ρωσικός εμπορικός αερομεταφορέας Volga-Dniepr που είναι ο μεγαλύτερος της Ρωσίας προχωράει σε περικοπή όλων σχεδόν των πιλότων (περισσότεροι από 200) που απασχολούνται σε αεροσκάφη τύπου Boeing στις εταιρείες AirBridgeCargo και Atran, γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη δύο πηγές που πρόσκεινται στην εταιρεία.

«Οι πόροι της εταιρείας δεν είναι απεριόριστοι. Η βελτιστοποίηση της αριθμητικής δύναμης του προσωπικού είναι επιβεβλημένο μέτρο. Αυτή θα γίνει σταδιακά, για να υπάρχει δυνατότητα συντήρησης του στόλου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Volga-Dniepr.

Οι πιλότοι ενημερώθηκαν στα τέλη Ιουλίου

Μια από τις πηγές της εφημερίδας δήλωσε ότι οι πιλότοι ενημερώθηκαν για τις περικοπές θέσεων στα τέλη Ιουλίου. Ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων στην εταιρεία που ενδέχεται να χάσουν την δουλειά του είναι άγνωστος. Σύμφωνα με την πηγή της RBK στις αρχές του 2022 στην AirBridgeCargo απασχολούνταν περισσότεροι από 300 πιλότοι και στην Atran περίπου 110.

Η εταιρεία θα διατηρήσει μόνο μερικά πληρώματα για την περίπτωση που θα λάβει από το υπουργείο Μεταφορών την άδεια για την επιστροφή των αεροσκαφών στις ξένες εταιρείες Leasing.

Στις αρχές Ιουλίου, μερικές αεροπορικές εταιρείες απευθύνθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας να επιστραφούν τα αεροσκάφη στις ξένες εταιρείες Leasing, έγραψε η εφημερίδα Kommersant. Σύμφωνα με την εν λόγω εφημερίδα, η εταιρεία AirBridgeCargo σχεδίαζε να επιστρέψει τα 14 από τα 16 εμπορικά αεροσκάφη Boeing 747, που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Χθες το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές στον κλάδο των αερομεταφορών, μετέδωσε ότι η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και άλλες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, άρχισαν να αποσυναρμολογούν ορισμένα αεροσκάφη για να πάρουν ανταλλακτικά επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν στο εξωτερικό λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι ενέργειες των εταιρειών αυτών, γίνονται με βάσει τις συστάσεις που έδωσε η ρωσική κυβέρνηση στις αεροπορικές εταιρείες τον Ιούνιο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα αεροσκάφη ξένης παραγωγής θα μπορούν να πετάνε τουλάχιστον έως το 2025.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RBK, Novaya Gazeta.europe

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024