Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμοθράκη: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή

Σαμοθράκη: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος Σαμοθράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του in η φωτιά ξεκίνησε βραδινές ώρες σε ορεινή περιοχή με πλούσια βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ωστόσο δύσκολα μπορούν οι επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ όπως αναφέρουν οι κάτοικοι αρχικά επιχειρούσε ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής αργότερα ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ακόμα ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Η περιοχή που έχει ξεσπάσει η φωτιά είναι μοναδικής ομορφιάς, με αιωνόβιες βελανιδιές και πλατάνια που παραδίδονται στις φλόγες. Η δυσκολία προσέγγισης στο σημείο, καθώς και το γεγονός ότι είναι αδύνατο να φτάσουν πυροσβεστικά οχήματα, προκαλεί ανησυχία για το πού και πώς θα σταματήσει η πυρκαγιά. Ενδεικτικό είναι ότι ο καπνός από τη φωτιά έχει πνίξει όλο το νησί, ενώ είναι ορατός και από την Αλεξανδρούπολη.

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Γαλατούμος σημειώνει ότι αναμένονται ενισχύσεις σε εναέρια μέσα και πεζοπόρο τμήμα από την Αλεξανδρούπολη.

Για να προσεγγίσει κάποιος το σημείο χρειάζεται ανάβαση περίπου 2,5 ωρών από μονοπάτι στο βουνό. Εθελοντές και πυροσβέστες έχουν ξεκινήσει ώστε να φτάσουν όσο γίνεται πιο κοντά στην εστία της πυρκαγιάς, ωστόσο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ελεγχθεί μέχρι τις 12, καθώς στη συνέχεια αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων. Καθοριστική θα είναι η συμβολή των εναέριων μέσων, όπως αναφέρουν κάτοικοι στο in.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Φωτο, βίντεο: Εμμανουήλ Στεργίου

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024