Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Φθιώτιδα: «Ευθύνονται» τα αγριογούρουνα για την πυρκαγιά στο Λογγίτσι;

Φωτιά στη Φθιώτιδα: «Ευθύνονται» τα αγριογούρουνα για την πυρκαγιά στο Λογγίτσι;

Η φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας κατάφερε να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο

Η φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας τέθηκε ευτυχώς γρήγορα υπό έλεγχο. Σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ίσως πίσω από τη φωτιά να κρύβονται… αγριογούρουνα.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, υπάρχουν αναφορές πως τα αγριογούρουνα «ξυνόταν πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ», με αποτέλεσμα να πέσουν και να εκδηλωθεί η φωτιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας. «Ξυνόταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολόνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά”, αναφέρει σε ανάρτηση του ο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης που παραθέτει και 2 φωτογραφίες από το σημείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση

“Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και αγριογούρουνα εμπρηστές. Το απόγευμα είχαμε μία φωτιά στο Λογγίτσι σε δύσβατη δασική περιοχή. Μπορεί να έχει κατασβεστεί η φωτιά πολύ γρήγορα από επίγειες και εναέριες δυνάμεις όμως το ανακριτικό της πυροσβεστικής πολύ γρήγορα έφτασε και στην αίτια. Έχουμε και λέμε. Μέσα σε αυτή την δύσβατη περιοχή υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ.

Εκεί όμως υπάρχουν και χιλιάδες αγριογούρουνα καθώς είναι προστατευόμενη περιοχή. Οι εμπρηστές λοιπόν είναι τα αγριογούρουνα που ξυνόταν πάνω στις κολώνες αδυνάτισαν οι κολόνες, έπεσαν, και προκλήθηκε η πυρκαγιά. Όπως λένε οι κυνηγοί που έχουν γυρίσει την περιοχή στο μεγαλύτερο μέρος χαμηλά στις κολώνες έχουν βάλει λαμαρίνες όμως υπάρχουν άλλες στις οποίες δεν έχει επεκταθεί η παρέμβαση. Μία τέτοια είναι και η συγκεκριμένη ο που προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και είχαμε την απογευματινή φωτιά. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες”.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024