Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άστον Κούτσερ: «Είμαι τυχερός που ζω»

Άστον Κούτσερ: «Είμαι τυχερός που ζω»

Ο Άστον Κούτσερ αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που τον έκανε να χάσει την όραση και την ακοή του για ένα χρονικό διάστημα.

Ο Άστον Κούτσερ είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει στο παρελθόν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο αγαπημένος του αδερφός, συγκλονίζοντας με την ιστορία του.

Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος ηθοποιός του «Two and a Half Men» μίλησε δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια μία σπάνια ασθένεια τον ανάγκασε να μη βλέπει, να μην ακούει και να μη μπορεί να περπατήσει.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ μίλησε στην εκπομπή «Running Wild with Bear Grylls» και αποκάλυψε τον αγώνα που έδωσε με το αυτοάνοσο νόσημα. Συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής Μπέαρ Γκριλς τον ρώτησε από που αντλεί δύναμη, τότε ο Άστον Κούτσερ έκανε την αποκάλυψη.

«Πριν από δύο χρόνια, είχα αυτή την περίεργη, εξαιρετικά σπάνια μορφή αγγειίτιδας που κατέστρεψε την όρασή μου. Κατέστρεψε την ακοή μου. Με έβγαλε νόκ άουτ, όπως και όλη την ισορροπία μου. Χρειάστηκε ένας χρόνος για να επανέλθω».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δεν το εκτιμάς πραγματικά μέχρι να φύγει. Μέχρι να περάσει, σκεφτόμουν «δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά, δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να περπατήσω ξανά. Είμαι τυχερός που ζω».

Αφού έχει ξεπεράσει πια τον κίνδυνο, ο Άστον Κούτσερ είπε πως δεν αντιμετωπίζει τις δυσκολίες ως εμπόδια αλλά ως πρόκληση.

«Τη στιγμή που αρχίζεις να βλέπεις τα εμπόδια σου ως πράγματα που είναι φτιαγμένα για σένα, για να σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι, τότε η ζωή αρχίζει να είναι διασκεδαστική, σωστά;» είπε ο ηθοποιός.

Τι είναι η αγγειίτιδα

Η αγγειίτιδα εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται σε φλέβες, αρτηρίες και μικρά τριχοειδή αγγεία. Η φλεγμονή που προκύπτει, στενεύει αυτά τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει τη ροή του αίματος. Μπορεί ακόμα να διακόψει εντελώς τη ροή του αίματος. Εάν συμβεί αυτό τότε θα προκαλέσει πιθανώς βλάβη στα όργανα ή θα δημιουργήσει ανευρύσματα (εξόγκωμα στο τοίχωμα ενός αιμοφόρου αγγείου), σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Εάν ένα ανεύρυσμα σκάσει, μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της πάθησης αλλά και ποια όργανα βλάπτουν, τα συμπτώματα της αγγειίτιδας ποικίλλουν και μπορεί να είναι ήπια, μέτρια ή απειλητικά για τη ζωή. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, κόπωση, εξάνθημα, πόνους, πόνους και πυρετό.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024