Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Πτωτικές τάσεις λόγω πετρελαίου

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Πτωτικές τάσεις λόγω πετρελαίου

Μόνο το Κάιρο έκλεισε με κέρδη

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου, καθώς επικράτησαν οι ανησυχίες ότι η ύφεση θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση καυσίμων.

Ο δείκτης TASI της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά 0,6%, επηρεασμένος από την πτώση 1,5% της Riyad Bank  και  1,7% της Banque Saudi Fransi.

Διαβάστε επίσης – Big Oil: Πληρώνουν σε μια μέρα μερίσματα ενός χρόνου

Η Σαουδική Αραβία κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα σχεδόν 78 δισεκατομμυρίων ριάλ (21 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών, αύξηση σχεδόν 50% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενισχυμένη από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Πάνω από τα 139 δολάρια το βαρέλι

Οι τιμές του αργού έχουν εκτιναχθεί το 2022 στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 139 δολάρια το βαρέλι τον Μάρτιο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Οι τιμές έχουν έκτοτε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και τα υψηλότερα επιτόκια εγείρουν φόβους για ύφεση που θα υπονομεύσει τη ζήτηση.

Στο Κατάρ o δείκτης QSI έκλεισε αμετάβλητος, καθώς τα κέρδη στις βιομηχανικές μετοχές αντισταθμίστηκαν από απώλειες αλλού. Μεταξύ των κερδισμένων, η κατασκευάστρια εταιρεία πετροχημικών Industries Qatar, που σημείωσε άνοδο 0,5%, εν όψει της ανακοίνωσης των κερδών του πρώτου εξαμήνου.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip της Αιγύπτου EGX30 κατέγραψε άνοδο 0,8%, με τον κορυφαία τράπεζα Commercial International Bank να σημειώνει άνοδο 2,4%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024