Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άγιο Όρος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή

Άγιο Όρος: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή

Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος. Πώς είναι η κατάσταση στα άλλα μέτωπα. Πού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή.

Ολοένα και ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι τα εναέρια μέσα όταν πέσει το φως του ήλιου δεν θα μπορούν να πετάξουν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Αναλυτικότερα, η φωτιά στο Άγιο Όρος μαίνεται στην περιοχή μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή εγκαταστάσεις.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα μέτωπα

Στη Χαλκίδα, μετά από μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Επίσης, οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Βασιλική Λακωνίας και Μικρό Τύμπανο Ξάνθης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αμάραντος (θέση Λεύκα) στην Κόνιτσα Ιωαννίνων συνεχίζουν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα οχήματα και δύο ελικόπτερα.

57 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Πολύ μεγάλος κίνδυνος για φωτιές την Κυριακή σε τρεις περιοχές

Συνεχίζεται η καθημερινή μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε μόνιμη επιφυλακή και ειδικότερα για αύριο Κυριακή που τρεις περιοχές είναι στη κατηγορία κινδύνου 4, υπάρχει δηλαδή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με 57 δασικές.Οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.
Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές την Κυριακή (07.08.2022) σε τρεις Περιφέρειες της χώρας. Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στη ζώνη κινδύνου για να εκδηλωθούν φωτιές την Κυριακή (07.08.2022) βρίσκονται οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 07 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024