Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολλές δράσεις και δραστηριότητες στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της «Πορείας»

Πολλές δράσεις και δραστηριότητες στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της «Πορείας»

Το κάμπινγκ ξεκίνησε το Σάββατο 30 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου.

Μπορεί να είμαστε εν μέσω καλοκαιριού και η ψυχαγωγία και οι διακοπές να ειναι η πρώτη επιλογή, ωστόσο και η αγωνιστικότητα έχει το χώρο της.

Το μοντέλο αυτό επέλεξε για 10η φορά φέτος η νεανική συλλογικότητα Πορεία, η οποία διάλεξε την Φωκίδα και την Βοιωτία να αναπτύξει το συνδυαστικό θερινό πλάνο της!

Και το οργάνωσε στο κάμπινγκ Ayannis της Ιτέας (Κίρρα) φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς και το Δίστομο – όπου τα περίπου 70-80 μέλη ανέβηκαν με αντιφασιστικά συνθήματα και πανό στον Λόφο του Μαυσωλείου και κατέθεσαν στεφάνι στην οστεοθήκη των 223 σφαγιασθέντων Διστομιτών από τους Γερμανούς, το 1944.

Με σημαίες και πανό στο Μαυσωλείο

Στο Δίστομο και στους  Δελφούς η επίσκεψη έγινε την περασμένη  Τρίτη 2/8 στο πλαίσιο μονοήμερης εξόρμησης. Στον  αρχαιολογικό χώρο των Δελφών πραγματοποιήθηκε ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους της Πορείας, ενώ επόμενος σταθμός της εκδρομής ήταν ο μαρτυρικός τόπος του Διστόμου.

Στο  Μαυσωλείο, όπου ανέβηκαν Γεωμυθολογία κατά του φασισμού έγινε κατάθεση στεφάνου και πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία. Τελική κατάληξη της εκδρομής ήταν η Παραλία  Διστόμου, όπου ακολούθησε, όπως έγραφε το πρόγραμμα τους συλλογική βουτιά και επανάκτηση δυνάμεων σε ταβέρνα.

Το πρόγραμμα αυτής της ημέρας περιελάμβανε και προβολή του ντοκιμαντέρ: «Το σχέδιο» για τις φωτιές στη Β. Εύβοια το καλοκαίρι του 2021.

Γεωμυθολογία : Οι Αθλοι του Ηρακλή

Τις προηγούμενες μέρες το πρόγραμμα στο κάμπινγκ περιελάμβανε όχι μονο beach party αλλά και μια ομιλια  περί Γεωμυθολογίας:

Εξηγώντας τον μύθο: Άθλοι και έργα.

Σε αυτήν την πρωτότυπη βραδιά παρουσιάστηκαν ορισμένοι άθλοι του Ηρακλή και επιχειρήθηκε μια πιθανή σύνδεση που αυτοί έχουν με εγγειοβελτιωτικά έργα της εποχής.

Η Κεντρική πολιτική εκδήλωση έγινε την Κυριακή με θέμα «Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της υποτέλειας μόνη διέξοδος ο παλλαϊκός – πανεργατικός αγώνας».

Μικρασιατική καταστροφή

Την Τετάρτη 3/8 θα πραγματοποιηθεί το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από  το μουσικό σχήμα της Πορείας, την Πέμπτη θα γίνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή-«Η “Μεγάλη Ιδέα” μιας μεγάλης καταστροφής – Ο αλυτρωτισμός και η υποτέλεια, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», ενώ την Παρασκευή 5/8  προγραμματιζεται Βραδιά θεάτρου, με τη θεατρική ομάδα του Σήματος η οποία θα παρουσιάσει μια σύνθεση θεατρικών έργων υπό τον τίτλο «Μαθήματα αριστείας και κανονικότητας».

Θα ακολουθήσει το 2ο νυχτερινό beach party το Σάββατο 6/8  με Λαϊκό γλέντι με μουσικές από τους Κλέαρχο Κορκόβελο (Κύμβαλο), Βασιλική Τσιφτσή (Τραγούδι), Γεωργία Μαρίνη (Βιολί) και Άγγελο Αγγέλλου (Λαούτο). Στο κλείσιμο του 9ήμερου προγράμματός του Camping μας, η Πορεία διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά με τις καθιερωμένες ψησταριές, επιλεγμένη μουσική, κλήρωση λαχειοφόρου, κ.ά. – η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 7/8.

Σκάκι, τάβλι και πινγκ-πονγκ

Η πολιτική συλλογικότητα Πορεια έχει προγραμματίσει ταυτόχρονα με το κύριο πρόγραμμα, να διοργανώσει τα θεματικά εργαστήρια των μαθητών με τίτλο «Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, οι μαθητές στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία», των φοιτητών με τίτλο «Ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ο προσανατολισμός της πάλης του φοιτητικού κινήματος», καθώς και των νέων εργαζομένων ενώ στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα λειτουργεί το βιβλιοπωλείο των Mορφωτικών Eκδόσεων.

Επίσης φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από μέλη της Πορείας εργαστήριο τοπιογραφίας ύστερα από τα εργαστήρια προσωπογραφίας που προηγήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενω την εικόνα συμπληρώνουν τα τουρνουά σκάκι, τάβλι και πινγκ-πονγκ, ενώ σταθερα λειτουργεί  κυλικείο καθώς και συλλογική  κουζίνα, όπου μέλη και φίλοι της Πορείας ετοιμάζουν χειροποίητα πιάτα.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024