Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάνα: Πέθανε παιδί που είχε προσβληθεί από τον μολυσματικό ιό Μάρμπουργκ

Γκάνα: Πέθανε παιδί που είχε προσβληθεί από τον μολυσματικό ιό Μάρμπουργκ

Στους 3 ανήλθαν οι θάνατοι από τον ιό στη χώρα

Ένα παιδί στην Γκάνα, το οποίο είχε προσβληθεί από τον έντονα μολυσματικό ιό Marburg που μοιάζει με τον Έμπολα, πέθανε, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Με τον θάνατό του ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα, από τότε που καταγράφηκε το πρώτο ξέσπασμα στην ιστορία της Γκάνας τον περασμένο μήνα, ανήλθε σε τρεις.

Το ξέσπασμα του ιού είναι μόλις το δεύτερο που καταγράφεται στη Δυτική Αφρική. Το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή καταγράφηκε τον περασμένο χρόνο στη Γουινέα.

Πώς μεταδίδεται στους ανθρώπους

Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο από ένα είδος μεγάλης νυχτερίδας και εξαπλώνεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω της άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, μολυσμένες επιφάνειες και υλικά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το παιδί που πέθανε, το φύλο και η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, ήταν ένα από τα δύο νέα κρούσματα που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ.

«Την περασμένη εβδομάδα ανέφερα δύο επιπλέον κρούσματα. Το ένα είναι η σύζυγος του »ασθενούς μηδέν» και το δεύτερο είναι το παιδί του, το οποίο δυστυχώς πέθανε, αλλά η σύζυγος βρίσκεται στη ζωή και η κατάστασή της βελτιώνεται», είπε στους δημοσιογράφους η γιατρός του ΠΟΥ Ιμπραχίμα Σότσε Φολ.

Το υπουργείο Υγείας της Γκάνας έχει αναφέρει μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και απαιτείται να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος σε ένα ύποπτο κρούσμα, είπε η ίδια.

Τα δύο πρώτα κρούσματα, που καταγράφηκαν στην περιφέρεια Ασάντι της Γκάνας, εμφάνιζαν αμφότερα συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό, ναυτία και εμετούς προτού καταλήξουν στο νοσοκομείο, ανέφερε νωρίτερα ο ΠΟΥ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024