Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Άνοιξαν τις πόρτες οι πρώτες καφετέριες κάνναβης

Ταϊλάνδη: Άνοιξαν τις πόρτες οι πρώτες καφετέριες κάνναβης

Η καφετέρια με κάνναβη «RG420» μόλις άνοιξε, πριν από λίγες ημέρες, στο «Khao San», μια περιοχή της Μπανγκόκ και είναι ήδη γεμάτη με πελάτες.

Αρκετά τέτοια καταστήματα έχουν «ξεπηδήσει» σε όλη την πρωτεύουσα, από τότε που η Ταϊλάνδη αποποινικοποίησε το φυτό της κάνναβης τον Ιούνιο.

Το 2018, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική χρήση. Τον Ιούνιο, ακολούθησε η πλήρης αποποινικοποίηση της κάνναβης. Αυτό έχει οδηγήσει και σε έκρηξη της ψυχαγωγικής χρήσης της, κάτι που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι – ανησυχώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και στην παραγωγικότητα των πολιτών – προσπάθησαν αναδρομικά να αποθαρρύνουν.

Διαβάστε επίσης: Κάνναβη: Αυτή η χώρα μοιράζει 1 εκατ. δενδρύλλια στους πολίτες – Ποιον όρο θέτει

Οι αφίξεις λόγω τουρισμού συρρικνώθηκαν στα 2 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σχέση με το 2019 που οι αφίξεις τουριστών είχαν αγγίξει σχεδόν τα 40 εκατομμύρια.

Όμως με αυτή την νέα τουριστική προσθήκη, οι επιχειρηματίες των καφέ της Μπανγκόκ ελπίζουν σε μία βελτίωση της κατάστασης. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «RG420» Ongard Panyachatiraksa και άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής, θεωρούν τα καφέ τους ως στυλοβάτες στις προσπάθειες αναβίωσης μιας τουριστικής βιομηχανίας που στο παρελθόν συνέβαλε περίπου κατά 12% στο ΑΕΠ πριν «χτυπήσει» η πανδημία.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας ανέφερε ότι εκατοντάδες επισκέπτονται το μαγαζί του κάθε μέρα και σχεδιάζει να ανοίξει κι άλλα. «Ευρωπαίοι, Ιάπωνες, Αμερικανοί — ψάχνουν για ταϊλανδέζικη σάτιβα», δήλωσε ο Οngard στο Reuters, αναφερόμενος στην κάνναβη και συνέχισε: «Η κάνναβη και ο τουρισμός ταιριάζουν».

«Ο νόμος δεν καλύπτει την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης… και έτσι η προώθηση του τουρισμού επικεντρώνεται σε ιατρικές (πτυχές)», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της εθνικής αρχής τουρισμού, Siripakorn Cheawsamoot.

Και για αυτό, μια κοινοβουλευτική επιτροπή συζητά αυτή την περίοδο ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της χρήσης κάνναβης και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Συνεπώς τόσο η ύπαρξη όσο και η λειτουργία των καφετεριών κάνναβης θα μπορούσε να επηρεαστεί αρκετά το προσεχές διάστημα.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024