Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Μακρόν στέλνει στο Κίεβο κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA για τα εγκλήματα πολέμου

Ουκρανία: Ο Μακρόν στέλνει στο Κίεβο κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA για τα εγκλήματα πολέμου

Όπως είπε στον Ζελένσκι ο Γάλλος πρόεδρος, επίσης, η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στη διευκόλυνση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Δευτέρα ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πως τα εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δεν θα μείνουν ατιμώρητα και, στο πλαίσιο αυτό, θα δωρίσει ένα κινητό εργαστήριο ανάλυσης DNA στις αρχές του Κιέβου.

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μακρόν χαιρέτισε επίσης την αναχώρηση του πρώτου πλοίου που μεταφέρει σιτηρά από την Οδησσό και τόνισε πως η Ευρώπη θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στη διευκόλυνση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών από ξηρά και θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Η Ουκρανία αδυνατούσε να στείλει τα σιτηρά της στο εξωτερικό μέσω της Μαύρης Θάλασσας, λόγω του ρωσικού αποκλεισμού στα λιμάνια της από τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν τον προηγούμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη μια συμφωνία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη των εξαγωγών προκειμένου να αποφευχθεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου έχει το Κίεβο

Οι αρχές της Ουκρανίας λένε από τον περασμένο Μάιο πως έχουν στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου, τους τρεις μήνες αφότου εισέβαλε στη χώρα ο ρωσικός στρατός, την 24η Φεβρουαρίου.

Γίνεται έρευνα

Μόνο η αστυνομία κατέγραψε 13.500 τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ντένις Μοναστίρσκι, στην ουκρανική τηλεόραση.

«Συνεργαζόμαστε με ξένους, εισαγγελείς, ομάδες έρευνας, ειδικούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (ερευνητικού) έργου γίνεται από Ουκρανούς αστυνομικούς», διαβεβαίωσε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024