«Ας συνεχίσουν να αναρωτιούνται πού θα τρυπήσει το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, σύντομα θα το μάθουν» δηλώνει ο Τατάρ

Το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» ανοίχτηκε στη θάλασσα και έφερε πανικό σε Ελλάδα και ελληνοκύπριους υποστηρίζει σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν», το οποίο κάνει τις τελικές του προετοιμασίες στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνης, ανοίχτηκε στη θάλασσα και αγκυροβόλησε μεταξύ ‘ΤΔΒΚ’ και Μερσίνης. Καθώς το ελληνοκυπριακό (σσ όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία) και ελληνικό δίδυμο, που περίμεναν το πλοίο στις 9 Αυγούστου, πανικοβλήθηκαν, λέγοντας «Έφυγε από το λιμάνι, έρχεται νωρίς;», ο πρόεδρος της ‘ΤΔΒΚ’ Ερσίν Τατάρ δήλωσε: «Ο Αμπντούλ Χαμίντ έκανε ένα βήμα, κάθισαν σε αναμμένα κάρβουνα. Η 1η Αυγούστου είναι η 451η επέτειος της κατάκτησης της Κύπρου. Ας είναι ένα εορταστικό δώρο».

Οι δηλώσεις Ντονμέζ

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά την σχετική ανακοίνωση του τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το γεωτρύπανο θα ξεκινήσει εργασίες  στην Ανατολική Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ήρθε στην «ελληνοκυπριακή διοίκηση» (σσ όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία) την Πέμπτη και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον  Νίκο Αναστασιάδη».

Υπό παρακολούθηση

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούσαν το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν από ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες ναυσιπλοΐας μέσω δορυφόρου, άρχισαν να δίνουν ανησυχητικές ειδήσεις. Αναφέροντας ότι και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθούσε το πλοίο με την ίδια μέθοδο, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης διερωτήθησαν: «Πρόκειται για νέο τουρκικό παιχνίδι, έχει φύγει το πλοίο από το λιμάνι, έρχεται στην Κύπρο;».

Κάνει προετοιμασίες

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο «πρόεδρος» της «ΤΔΒΚ» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πήγε στο Τασουτζού της Μερσίνης και δήλωσε μπροστά στο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, «το πλοίο που θα προστατεύει τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Γαλάζια Πατρίδα, κάνει τις τελικές προετοιμασίες του», επέστησε την προσοχή στη σημασία της 1ης Αυγούστου.

Σημειώνει δε σε δήλωση του ο Τατάρ στη Χουριέτ: «Η 1η Αυγούστου είναι η επέτειος της Οθωμανικής κατάκτησης της Κύπρου το 1571, της ίδρυσης της τουρκοκυπριακής Οργάνωσης ‘Αντίστασης’ το 1958 και της ίδρυσης της ‘Διοίκησης των Δυνάμεων Ασφαλείας’ στην ‘ΤΔΒΚ’ το 1976 μετά την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ Κύπρου το 1974. Η ‘ΤΔΒΚ’ γιορτάζει αυτά τα 3 ιστορικά γεγονότα, τα οποία συμπίπτουν την ίδια ημέρα, ως Ημέρα Κοινωνικής Αντίστασης. Ας συνεχίσουν να αναρωτιούνται πού θα τρυπήσει το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, σύντομα θα το μάθουν. Το Αμπντούλ Χαμίντ έκανε ένα βήμα, κάθισαν σε αναμμένα κάρβουνα. Ας είναι το δώρο των διακοπών μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr