
Ουκρανία: Εντολή για εκκένωση του Ντονέτσκ έδωσε ο Ζελένσκι
Η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί πριν κρυώσει ο καιρός, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση
Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από την ανατολική πόλη Ντονέτσκ, πεδίο σκληρών μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε ομιλία του αργά το βράδυ, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι πρέπει να φύγουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.
- Διαβάστε επίσης: Φρικτή καταγγελία – Ρώσος στρατιώτης ευνούχισε Ουκρανό αιχμάλωτο
Οι πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, αποτελούν στόχο βομβαρδισμών των ρωσικών δυνάμεων.
«Έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ» είπε ο ουκρανός πρόεδρος. «Παρακαλώ απομακρυνθείτε» πρόσθεσε. «Σε αυτό το στάδιο του πολέμου, ο τρόμος είναι το κύριο όπλο της Ρωσίας».
Δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η εκκένωση θα πραγματοποιηθεί πριν κρυώσει ο καιρός, καθώς υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση.
Ο ουκρανός πρόεδρος εξήγησε ότι δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, καθώς ο ρωσικός στρατός καταστρέφει ό,τι επιδιορθώνεται σχετικά με τις υποδομές θέρμανσης.
Ο Ζελένσκι επισήμανε ότι στην περιοχή ζουν 52.000 παιδιά που θα τεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο χωρίς ζέστη και φως και κάλεσε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη και να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Όπως είπε, όλες οι διαδικασίες για την εκκένωση έχουν οργανωθεί από το κράτος και θα υπάρχει πλήρης βοήθεια, υλικοτεχνική, όσο και οικονομική.
- Βιεϊρίνια: «Θέλουμε το κάτι παραπάνω για τα 100 χρόνια»
- Ντούα Λίπα-Κάλουμ Τέρνερ: Γάμος της χρονιάς στο Παλέρμο – Η ημερομηνία, η εκκλησία, τα amore
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Κατρίνης: Δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με τη ΝΔ
- Δένδιας: Με την Κατρίν Βοτρέν συζητήσαμε τρόπους περαιτέρω σύσφιξης των άριστων αμυντικών μας σχέσεων
- Άγιο κράξιμο στους παίκτες της Ρεάλ: «Ντροπή, δείξτε… καρύδια» (vid)
- Γυναικοκτονία 43χρονης στην Κρήτη: Σενάριο για ύπαρξη συνεργού από τους συγγενείς της Ελευθερίας




