Υποκλοπές: «Καυγάς» μεταξύ… «πηγών» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη συζήτηση στη Βουλή της υπόθεσης Ανδρουλάκη
Τα λεγόμενα του διοικητή της ΕΥΠ και οι διαρροές γύρω από αυτά, έγιναν αντικείμενο διαξιφισμού ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασαν με «πηγές» τους τα όσα διημείφθησαν στην Επιτροπή της Βουλής.
Για «αδιανόητες διαρροές» και «απίθανη μονταζιέρα από μια μυστική συζήτηση» κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για την υπόθεσης απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.
«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα», αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.
Και προσθέτουν: «Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ, σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απιθανή μονταζιέρα, επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση».
«Πανικόβλητη η ΝΔ με τις παραδοχές του εκλεκτού της», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ
Από την άλλη πλευρά, πηγές της Κουμουνδούρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφέρουν ότι «ο διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ».
Και σημειώνουν: «Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού διοικητή της, σπεύδει με ‘πηγές’ να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε με διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες».
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, μάλιστα, ότι «δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των ‘πηγών’, παραβιάζει η ίδια (σ.σ. η ΝΔ) και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων».
Και καταλήγουν: «Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά. Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά, χωρίς ‘πηγές’ και διαρροές».
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442