Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αρχαία Ολυμπία το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

Στην Αρχαία Ολυμπία το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών που θα δημιουργηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί ιστορικά την πρώτη δομή παιδείας που γίνεται στην περιοχή.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία, που αποτελεί ιστορικά την πρώτη δομή παιδείας που γίνεται στην περιοχή, αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση από την Δημοτική Αρχή που είχε άλλωστε αναλάβει μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου που το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών θα έχει έδρα του και θα λειτουργεί στο Δήμο μας.

Η Αρχαία Ολυμπία είναι πλέον και με το νόμο, μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, η έδρα της σπουδαίας αυτής εκπαιδευτικής δομής. Αθλητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα θα επιμορφώνονται στην Αρχαία Ολυμπία μέσα από σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου που θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα προσφέρει όλες τις αναγκαίες υποδομές που απαιτούνται προκειμένου το Ινστιτούτο να ξεκινήσει γρήγορα τις εργασίες του.

Συνεχίζουμε παράλληλα τις προσπάθειες με το Πανεπιστήμιο Πατρών να λειτουργήσουν και δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρχαία Ολυμπία. Για το σκοπό αυτό το τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσιοποιήσει τις συζητήσεις μας με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την παραχώρηση του παλιού ξενοδοχείου ΑΠΟΛΛΩΝ στο Δήμο, θέμα το οποίο βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση».

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024