Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να οργανώσω σωστά τον κήπο μου;

Πώς να οργανώσω σωστά τον κήπο μου;

Τα αντικείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση για το τέλειο αστικό καταφύγιο

Όσες φωτογραφίες μαγευτικών κήπων και μπαλκονιών και αν χαζέψεις στο Pinterest και το Instagram, η έμπνευση δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσεις τον εξωτερικό χώρο των ονείρων σου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο project αφορά το σπίτι σου, η οργάνωση του κήπου σου δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Αλλά έχει τεράστια σημασία να βρεις από πού θα κάνεις την αρχή.

Από την πλευρά μας, δημιουργήσαμε έναν σύντομο οδηγό που θα σε βοηθήσει να πάρεις ορισμένες θεμελιώδεις αποφάσεις, και εντοπίσαμε τα αντικείμενα επί των οποίων θα μπορούσες να χτίσεις τη δική σου αστική όαση, από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη για το σπίτι και τον κήπο. Πριν ξεκινήσουμε, έχουμε και μια συμβουλή: μην αφήσεις τη διαμόρφωση του κήπου σου για το φθινόπωρο. Έτσι, θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς και τις καλοκαιρινές εκπτώσεις της πλατφόρμας που αγγίζουν ακόμη και το 80%.

Ο επίμονος κηπουρός ή ο φλογερός ψήστης;

Αν και στη βάση του πρόκειται για ψευδοδίλημμα, θα σε βοηθήσει να θέσεις τις προτεραιότητές σου και να ξεκινήσεις την όμορφη διαδικασία της οργάνωσης του κήπου σου.

Ονειρεύεσαι έναν χώρο γεμάτο φυτά και λουλούδια; Τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να προμηθευτείς είναι σπόροι, γλάστρες και κασπώ, όπως επίσης και εργαλεία κηπουρικής. Όσο ο κήπος σου θα ανθίζει, τόσο περισσότερο χρόνο θα θέλεις να περνάς κοντά του – κι έτσι θα βρεις το κίνητρο για τα επόμενα βήματα.

Αν η βασική αιτία που ήθελες σπίτι με κήπο ήταν εξ αρχής τα κυριακάτικα barbeque με την παρέα, καιρός να αποκτήσεις τη δική σου ψησταριά. Και πάμε στοίχημα ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν αρχίσεις να προσθέτεις τα πρώτα γλαστράκια, για να μπορείς να προσφέρεις… κοψίδι με θέα.

Αν είσαι άνθρωπος της παράδοσης, η Ψησταριά Κάρβουνου της Luxchef, που διατίθεται αυτές τις ημέρες 80€ φθηνότερα, θα σου προσφέρει παϊδάκια με τη γεύση που ονειρεύεσαι. Στιβαρή και με πυρίμαχο εξωτερικό σώμα, θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια σε γιορτές και μαζώξεις, ενώ τα ξύλινα πτυσσόμενα ράφια της θα βολέψουν πολύ την ώρα που βρίσκεσαι επί τω έργω.

Θέλεις κι ένα twist; Τότε ρίξε μια ματιά στην Ψησταριά Κάρβουνου Karp με Καπάκι, που επίσης βρίσκεται σε έκπτωση που αγγίζει τα 90€. Οι γενναιόδωροι χώροι της θα σου επιτρέπουν να μαγειρέψεις για δεκάδες άτομα ταυτόχρονα, ενώ σε συνδυασμό και με το καπάκι της, θα σου δίνει πολλές επιλογές μαγειρέματος.

Αν, πάλι, είσαι της άνεσης, μια ψησταριά υγραερίου θα σου δώσει πλούσια γεύση μπάρμπεκιου, χωρίς ενοχλητικές αναφλέξεις και πολύωρο καθάρισμα. Και σε περίπτωση που ο κήπος σου είναι μικρός, η ιδανική επιλογή είναι με βεβαιότητα η Ψησταριά Υγραερίου Outdoorchef P-420 G Minichef, που καταφέρνει να χωρέσει πολύ μεράκι στο μικροσκοπικό της μέγεθος. Αγαπημένο χαρακτηριστικό το σύστημα EASYFLIP για άμεσο και έμμεσο ψήσιμο – και ευκολότερο καθάρισμα.

Έχεις και χώρο και όρεξη για πολλούς καλεσμένους; Ίσως αναζητάς την κομψή Ψησταριά Υγραερίου Outdoorchef Ascona 570G με Μαντεμένια Σχάρα που ψήνει τα πάντα ομοιόμορφα χάρη στο μοναδικό της σύστημα χοάνης, που προστατεύει τα τρόφιμα από ανεπιθύμητες αναφλέξεις. Ο σχεδιασμός της δεν είναι μόνο όμορφος, αλλά και εργονομικός – πράγμα που θα εκτιμήσεις στην πράξη.

Βρες τη δική σου ψησταριά μπάρμπεκιου.

Παρακαλώ, καθίστε

Όποιος και αν είσαι και ό,τι και αν αναζητάς από τον κήπο σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι κάποια έπιπλα για να μπορέσεις να τον απολαύσεις. Πέρα από τα αισθητικά κριτήρια, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Σκέψου: προτιμάς να κάθεσαι σε καρέκλα, σε πολυθρόνα ή σε καναπέ; Πώς μοιάζει το ιδανικό gathering στον κήπο σου: είναι ένα κυριακάτικο brunch ή χαλαρά βραδινά κοκτέιλ; Και, φυσικά, μέτρα προσεκτικά τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου, αλλά και τον αριθμό των ατόμων που καλείς συνήθως στο σπίτι σου.

Όπου και να καταλήξεις πάντως, στο SHOPFLIX.gr θα βρεις σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κορυφαίες προσφορές σε έπιπλα κήπου, για να είσαι σίγουρος ότι θα παραμείνεις εντός budget.

Διάλεξε το δικό σου σετ.

Για τον βασιλικό και για τη γλάστρα

Ο κατάλογος των basics του κήπου και της βεράντας, δεν θα μπορούσε να κλείσει με άλλο αντικείμενο πέρα από το λάστιχο και τις αμέτρητες παραλλαγές του.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις, είναι να επιλέξεις ένα προϊόν από ανθεκτικό υλικό, που να μπορεί να αντέξει στις καιρικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και που να έχει επαρκές μήκος για να καλύψει τις ανάγκες σου. Το παραπάνω, όχι μόνο μπορεί να εκταθεί έως τα 15 μέτρα όταν γεμίζει με νερό, αλλά όταν αδειάζει, συρρικνώνεται σταδιακά για να σου πιάσει ακόμη λιγότερο χώρο.

Φέτος δεν χρειάζεται να παρακαλέσεις τους φίλους σου να έρχονται να σου ποτίζουν όσο θα λείπεις για διακοπές. Με έναν ψηφιακό προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος, όπως αυτός της Kinzo, τα φυτά σου θα έχουν την περιποίηση που χρειάζονται εύκολα και αποτελεσματικά.

Δεν έχεις στη διάθεσή σου το κατάλληλο λάστιχο για να το συνδέσεις με έναν προγραμματιστή; Το σετ αυτόματου ποτίσματος 14829 της Kinzo μπορεί να ποτίσει ταυτόχρονα έως και 10 φυτά με τα 10 συνοδευτικά μπεκ ποτίσματος που διαθέτει, ενώ το λάστιχό του έχει μήκος πέντε μέτρων. Στην κεντρική μονάδα θα βρεις τον χρονοδιακόπτη νερού και ποτίσματος που θα σε βοηθήσει να προγραμματίσεις τη φροντίδα των φυτών σου σύμφωνα με τις ανάγκες τους, εξοικονομώντας νερό και χρόνο.

Προφανώς, σταδιακά θα χρειαστείς περισσότερα πράγματα για να ολοκληρώσεις τον μικρό σου παράδεισο μέσα στην πόλη. Για παράδειγμα, όσο αυξάνονται τα εργαλεία κηπουρικής σου, τα εξαρτήματα που χρησιμοποιείς για το μπάρμπεκιου και τα διάφορα μικροαντικείμενα για τη φροντίδα του κήπου σου, τόσο πιο πολύτιμη θα είναι μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου, ενώ κανείς ποτέ δεν είπε όχι σε μια αιώρα ή μια κούνια κήπου για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης.

Ό,τι και αν αποφασίσεις να προσθέσεις στον εξοπλισμό σου, πάντως, θα το βρεις σε συμφέρουσα τιμή στο SHOPFLIX.gr και θα το έχεις στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024