Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές 2022: Εργαζόμενη μητέρα με τρία παιδιά μπήκε πρώτη στο ΠΑΜΑΚ

Πανελλαδικές 2022: Εργαζόμενη μητέρα με τρία παιδιά μπήκε πρώτη στο ΠΑΜΑΚ

«Κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα»

«Δουλεύω από το 1998 έως σήμερα ως λογίστρια. Έκανα πολύ μικρή οικογένεια και δεν είχα περάσει στις Πανελλήνιες» λέει εμφανώς συγκινημένη η Γενοβέφα Τορονίδου, μητέρα τριών παιδιών, που εισήχθη πρώτη στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με 18.330 μόρια.

«Κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είχα δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις. Οι ανασφάλειες είναι ακόμα μεγαλύτερες, αλλά η οικογένειά μου ήταν εκεί και με στήριξε από την αρχή».

Τώρα ανυπομονεί για την στιγμή που θα πάρει το πτυχίο της και θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ ο Ιρανός πρόσφυγας από τη Λέσβο

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που ήταν και η πρώτη του επιλογή, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένεια του από την απέναντι Τουρκική ακτή τον Αύγουστο του 2019. Και σε τρία χρόνια πέτυχε αυτό που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο.

Έμαθε Ελληνικά και με 18,25 ήταν ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η περίπτωσή του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων. Τον κάλεσε και συναντήθηκε μαζί του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν καλεσμένος στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία και συναντήθηκε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024