Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τις ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας.
Υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες το 2022, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει 6.880 μόρια, ωστόσο φαίνεται πως η βαθμολογία δεν έπαιξε και τόσο… σημαντικό ρόλο για τη σχολή που δεν έχει ούτε έναν εισακτέο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης είπε για τις κενές θέσεις πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων».
Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».
Όμως όπως είπε «υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).