Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος στον Μητροπολίτη Πειραιώς

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος στον Μητροπολίτη Πειραιώς

Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνωρίζονται και διατηρούν επαφή από τα φοιτητικά τους χρόνια

Τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022  ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Είναι μεγάλη μας η χαρά, η τιμή και η ευλογία να έχουμε τον άνθρωπο της βαθιάς αλήθειας, της μεγάλης επιστημοσύνης στον ύψιστο αυτό θώκο της Δικαιοσύνης», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος, δοξάζοντας τον Πανάγιο Θεό μας επειδή ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος μέχρι και σήμερα «παραμένει ένας αγωνιστής των δημοκρατικών ιδεωδών και της ευνομίας και της ευταξίας». «Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός τον δικαίωσε και τον ανύψωσε τόσο πολύ», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κ. Ντογιάκου, ο κ. Σεραφείμ υπογράμμισε πως «δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος επιστήμων και ένας αληθινός άνθρωπος, αλλά είναι και ένας υπέροχος οικογενειάρχης και ένας ένθερμος Έλληνας». Εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την, από τα φοιτητικά τους χρόνια, γνωριμία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς που τον γνωρίσαμε ως συμφοιτητές, χαιρόμαστε για την υπεροχική αυτή θέση, την οποία αξίως διακονεί» , ευχόμενος παράλληλα «να έχει πάντα υγεία και δύναμη στο υπέροχο έργο, το οποίο η πολιτεία του ανέθεσε».

Σημείωσε και το γεγονός πως «όλες οι πτέρυγες της Βουλής εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητά του και το εξαίρετο έργο του σε όλους τους χώρους, τους οποίους διακόνησε, σε όλη τη διαδρομή της μεγάλης του εισαγγελικής πορείας».

Από την πλευρά του ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος αναφέρθηκε στα «ειλικρινή αισθήματα υικού σεβασμού, ιδιαίτερης τιμής, αγάπης και χαράς», τα οποία τρέφει για τον Σεβασμιώτατο, εκφράζοντας τις πολλές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η καρδιακή του θέση διαχρονικά και σταθερά ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του.

«Όλα τα παραπάνω συναισθήματα, Σεβασμιώτατε, δεν δημιουργήθηκαν επιφανειακά, ευκαιριακά ή τυχαία. Οι πράξεις σας, το πλούσιο έργο σας, η εντιμότητά σας και η τόλμη σας με έκαναν να στρέψω το βλέμμα μου στο πρόσωπό σας από τα νεανικά μου χρόνια και έκτοτε να παραμένει προσηλωμένο μέχρι και σήμερα σε εσάς», είπε στην συνέχεια ο κ. Ντογιάκος, επισημαίνοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια έβλεπα και εξακολουθώ να βλέπω έναν κληρικό, σε όλους τους βαθμούς της Ιεροσύνης, να φλέγεται από το πάθος του για τον Χριστό, να στέκεται ατρόμητος και να κηρύττει τον λόγο της Αληθείας και το σπουδαιότερο να ενισχύει και να ενθαρρύνει το ποίμνιό του, όχι μόνο με το λόγο του, αλλά με τα έργα του και το σπουδαιότερο με τον ανεπίληπτο βίο του».

Ολοκληρώνοντας ο κ.Ντογιάκος και αναφερόμενος στον λόγο της επισκέψεώς του, σημείωσε πως «σήμερα, Σεβασμιώτατε, που η Χάρις του Θεού με τις θεοπειθείς και θερμές προσευχές σας με αξίωσε να προαχθώ στην κορυφαία θέση της ιεραρχίας του Εισαγγελικού Σώματος της πατρίδας μας, ήρθα να σας ευχαριστήσω για την διαχρονική αγάπη σας και εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, αλλά και για να ζητήσω για μία ακόμη φορά την ευχή σας ώστε με την βοήθεια του Κυρίου μας, να ολοκληρώσω και να περατώσω με ευθυκρισία, κατ’ άνθρωπο δικαιοσύνη και εντιμότητα τον υπηρεσιακό μου βίο».

Ο κ. Ντογιάκος προσέφερε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο μία Επισκοπική βακτηρία, ενώ ο Σεβασμιώτατος του προσέφερε μία εικόνα του προστάτη του Δικαστικού Σώματος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024