Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μετακινηθούν στην Υπερδνειστερία, καταλαμβάνοντας τις περιοχές της Οδησσού και της Μικολάιφ, δηλώνει ρώσος αναλυτής [στη φωτογραφία, επάνω, οι σημαίες της Υπερδνειστερίας (αριστερά) και της Ρωσίας].

«Η προφανής κατεύθυνση»

Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Regnum, επικαλούμενο τις δηλώσεις του μέλους του Ρωσικού Προεδρικού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Σχέσεις και πολιτικό επιστήμονα Μπογκντάν Μπεζπάλκο.

Δείτε ακόμα – Ρωσικά ΜΜΕ: Πότε ο ρωσικός στρατός θα φτάσει στα σύνορα της Ρουμανίας – Ο ρόλος της Υπερδνειστερίας

«Η προφανής κατεύθυνση κίνησης για τα ρωσικά στρατεύματα θα είναι η κίνηση προς την Οδησσό και τη Μικολάιφ», λέει ο ρώσος αναλυτής.

Εκτός από το στρατηγικά σημαντικό έργο αποκοπής της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα, θα επιτευχθεί και ο σχεδιασμός της προσέγγισης με τα σύνορα της Υπερδνειστερίας, πιστεύει ο Μπεζπάλκο.

«Δεν θα μπορεί να λάβει βοήθεια»

«Εχοντας χάσει την πρόσβαση στη θάλασσα, η Ουκρανία δεν θα μπορεί να λάβει βοήθεια δια θαλάσσης και να εξάγει τα αγαθά της. Η ουκρανική οικονομία θα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο και κανείς δεν θα μπορεί να τη βοηθήσει, ειδικά επειδή θα είναι περιορισμένη», προσθέτει ο αναλυτής.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μικολάιφ, Βιτάλι Κιμ, ανακοίνωσε την έναρξη εκκαθαρίσεων μεγάλης κλίμακας στην ομώνυμη πόλη, καταλήγει το ρωσικό πρακτορείο.

Σκληραίνει τις θέσεις της

Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική πολιτική ηγεσία σκληραίνει δημόσια τις θέσεις της όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε ότι θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη, πέραν της περιοχής του Ντονμπάς, όπου επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες το τρέχον διάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή από την Αίγυπτο, ερχόμενος σε αντίθεση με όσα έλεγε την άνοιξη, πως η Μόσχα επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας.