Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καραϊωσηφίδης για το δυστύχημα στα Σπάτα: Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείες

Καραϊωσηφίδης για το δυστύχημα στα Σπάτα: Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείες

Οι κανόνες ασφαλείας είναι και για να μη σπάνε οι αλυσίδες της ασφάλειας των πτήσεων. Δηλαδή σε ένα ελικόπτερο η αποβίβαση και η επιβίβαση δεν γίνονται ποτέ με τα στροφεία να περιστρέφονται,

Συμβάντα όπως αυτό οφείλονται κυρίως στο ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, ο αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

Πρώτη εκτίμηση

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση για το τραγικό συμβάν είπε ότι «δυστυχώς έχουμε ένα παράτημα όπου έφτασε η αλυσίδα της ασφάλειας πτήσεων κι έχουμε νεκρούς. Δεν θα αναφερθώ ούτε στη συγκεκριμένη εταιρεία ούτε στο συγκεκριμένο ελικόπτερο, αλλά συμβάντα όπως αυτά οφείλονται κυρίως στο ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Οι κανόνες ασφαλείας είναι και για να μη σπάνε οι αλυσίδες της ασφάλειας των πτήσεων. Δηλαδή σε ένα ελικόπτερο η αποβίβαση και η επιβίβαση δεν γίνονται ποτέ με τα στροφεία να περιστρέφονται».

Αν οι κανόνες δεν εφαρμόζονται έχουμε αυτά τα αποτελέσματα

Πρόσθεσε ότι «σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις και ειδικές συνθήκες -που εγώ δεν βλέπω να ισχύουν στην προκειμένη περίπτωση- μπορεί να γίνει αυτό, αλλά πάντα γίνεται με την επίβλεψη κυριολεκτικά από το χέρι με το προσωπικό εδάφους. Είναι εκεί για να τηρεί και να εφαρμόζει αυτούς τους κανόνες κι αν αυτοί οι κανόνες δεν εφαρμόζονται δυστυχώς έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024