Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάτα: Γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας ο νεαρός που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

Σπάτα: Γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας ο νεαρός που διαμελίστηκε από το ελικόπτερο

Τι αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα

Τι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός Βρετανός, διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου, με το οποίο έφτασε χθες το απόγευμα σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, αναζητούν οι αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πιλότου του ελικοπτέρου, ενώ συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους της εταιρείας του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει η οικογένεια του νεαρού θύματος.

Γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Από εκεί θα τους παραλάμβανε το ιδιωτικό τους jet για να τους μεταφέρει στην Βρετανία. Οι λιμουζίνες μάλιστα ήταν έτοιμες αναμένοντας τους επιβάτες τους.

Πάνω από 17.000 το κόστος του ταξιδιού με το ελικόπτερο

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας το κόστος του ταξιδιού των 115 μιλίων με τα ελικόπτερα, από τη Μύκονο στα Σπάτα δηλαδή, έφτασε τις περίπου 15.000 λίρες., δηλαδή περίπου 17.600 ευρώ.

Η οικογένεια του 21χρονου δεν κατονομάζεται, ωστόσο γίνεται γνωστό πως είναι από τις πιο πλούσιες του βρετανικού τζετ σετ.

Αστυνομικός που μίλησε στη Sun είπε πως «μιλάμε για μία τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Η αιτία του δυστυχήματος παραμένει ασαφής, τι έγινε ή τι προκάλεσε την τραγωδία, από τη στιγμή που οι έλικες είναι ένας τόσο ξεκάθαρος κίνδυνος».

Σημειώνεται πως ένα δεύτερο ελικόπτερο με συγγενείς του θύματος ακολουθούσε το πρώτο. Είδαν το τραγικό συμβάν και ζήτησαν από τον πιλότο να ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου από τον πιλότο του πρώτου ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πιλότος που μετέφερε τους συγγενείς του νεκρού προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και όχι στο σημείο που σταθμεύουν τα ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην δουν οι επιβαίνοντες το φρικιαστικό θέαμα.

Οι γονείς του νεαρού παραμένουν σε σοκ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η παρέα των Βρετανών επέστρεψε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του παιδιού που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες θα απομακρύνονταν από τον χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του νεαρού Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.
Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024