Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγινα: Τρεις απόπειρες δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης σε μικρό διάστημα

Αίγινα: Τρεις απόπειρες δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης σε μικρό διάστημα

Η υδροδότηση του νησιού διεξάγεται κανονικά, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε δεν επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της τροφοδοσίας, λέει ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς

Το πρόσφατο κρούσμα δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας είναι η τρίτη σκόπιμη πράξη που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, την περασμένη Τρίτη, σε βάθος 14 μέτρων και σε απόσταση 300 μέτρων από την παραλία Πέρανι Σαλαμίνας, σημειώθηκε έκρηξη μηχανισμού στον υποθαλάσσιο αγωγό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν δύτες, κατ’ εντολή του διαχειριστή του αγωγού, διαπιστώθηκε μικρή διαρροή νερού.

«Είναι η τρίτη κατά σειρά σκόπιμη παράνομη πράξη πρόκλησης ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό με στόχο τη δολιοφθορά και βλάβη του αγωγού. Η δημοτική Αρχή, το δημοτικό συμβούλιο, οι πολίτες και όσοι επισκέπτονται την Αίγινα καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις ύπουλες, άνανδρες, παράνομες και ποινικά κολάσιμες πράξεις. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ανακριτικές Αρχές και καλούμε την κεντρική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τις λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαλαμίνας και Αίγινας όπως λάβουν μέτρα ασφαλείας, προστασίας και περιφρούρησης του μεγάλου αυτού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού. Προειδοποιούμε τους δολιοφθορείς ότι δεν θα κάμψουν τη μαχητικότητα και την προσήλωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τα συμφέροντα του δήμου μας. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επισκευή

Ηδη έχει προγραμματιστεί η επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού στο συγκεκριμένο σημείο και οι εργασίες αποκατάστασης των προστατευτικών λιθοστρωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, η υδροδότηση του νησιού διεξάγεται κανονικά, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε δεν επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της τροφοδοσίας: «Η τροφοδοσία της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι και η διανομή στις περιφερειακές δεξαμενές των δημοτικών διαμερισμάτων διενεργείται κανονικά».

Μάλιστα, οι δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας αποτέλεσαν πεδίο αντιπαραθέσεων στους κόλπους των παρατάξεων της Περιφέρειας Αττικής. Με ανακοίνωσή της η τρέχουσα περιφερειακή Αρχή υποστηρίζει πως η  ύδρευση της Αίγινας από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ ήταν ένα ακόμη παρατημένο έργο που άφησε η προηγούμενη διοίκηση στη σημερινή. «Ολα όσα δεν έκανε για το έργο αυτό η διοίκηση Δούρου, το έκανε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η διοίκηση Πατούλη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024