ΚΚΕ: «Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα. Δεν είναι τζόγος»
Με αυτή την χαρακτηριστική φράση σχολίασε το ΚΚΕ την συζήτηση του πρωθυπουργού με νέους εργαζόμενους για το ΤΕΚΑ.
Την συζήτηση του πρωθυπουργού με νέους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Από το παραμύθι του ‘εργαζόμενου – συνεργάτη του αφεντικού’, σήμερα η κυβέρνηση πέρασε στο παραμύθι του ‘ασφαλισμένου – επενδυτή’, που έχει τη δυνατότητα του ‘ατομικού κουμπαρά’, να ‘τοποθετεί’ δηλαδή τις ασφαλιστικές του εισφορές στα επενδυτικά πακέτα που ο ίδιος θα επιλέγει!», σημείωσε ο Περισσός.
Και προσέθεσε: «Έτσι νομίζουν ότι θα κάνουν πιο εύπεπτη στη νέα γενιά τη μετατροπή της ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα, που αφορά και κατοχυρώνει ολόκληρο το πλέγμα των όρων ζωής των εργαζομένων, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, σε ‘επένδυση’, ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου».
«Θολή και ψεύτικη η κριτική Μητσοτάκη στις προηγούμενες κυβερνήσεις»
Το ΚΚΕ υποστήριξε πως «έχει πολύ μεγάλο θράσος ο πρωθυπουργός να στοχοποιεί – γι’ άλλη μια φορά – τους νέους, επειδή, όπως ανέφερε, ‘οι νέοι έχουν τη δική τους ευθύνη, επιλέγοντας τη μαύρη εργασία για λίγα χρήματα παραπάνω’».
Όπως σημείωσε, «έτσι απευθύνεται (σ.σ. ο πρωθυπουργός) στους νέους των 8μηνων προγραμμάτων, της ανασφάλειας στην εργασία, της δυσκολίας να τα βγάλουν πέρα, με τους μισθούς τους να είναι σταθερά καθηλωμένοι».
Όσο για την κριτική του πρωθυπουργού στις προηγούμενες κυβερνήσεις, υποστήριξε ο Περισσός, «αυτή είναι θολή και ψεύτικη, καθώς η κυβέρνησή του αξιοποίησε στο έπακρο τη δυνατότητα που τους έδωσε ο νόμος Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απαλλάσσοντας την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, παραδίδοντας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την πρόσβαση στα φάρμακα κ.λπ., δίνοντας τη χαριστική βολή στο δικαίωμα στην ασφάλιση».
«Το ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δε θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!», κατέληξε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
- Συνελήφθη 45χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου
- ΕΛΑΣ: Στον καιρό της ακρίβειας ένα πράγμα είναι φτηνό – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης
- METRO AEBE: Όταν η βιωσιμότητα μετατρέπεται σε πράξη με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο
- Μίνι απόδραση; Τα gadgets που δεν πρέπει να ξεχάσεις
- Μάρτιν Σκορσέζε: Ανταρσία στο Χόλιγουντ για τη συμμαχία του με την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Αδιανόητη προδοσία»
- Μουντιάλ 2026: Η FIFA απαγόρευσε τις… βουβουζέλες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442