Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για «τουρκική μειονότητα» μίλησε τούρκος ΥΦΥΠΕΞ σε περιοδεία του στη Θράκη

Για «τουρκική μειονότητα» μίλησε τούρκος ΥΦΥΠΕΞ σε περιοδεία του στη Θράκη

Σε ανάρτηση του ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε ότι η «υπόθεση της Δυτικής Θράκης, που κληρονομήσαμε από τον Δρ. Σαντίκ Αχμέτ, θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει με την υποστήριξη της Τουρκίας»

Επίσκεψη στην περιοχή της δυτικής Θράκης πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, της Τουρκίας, η επίσκεψη του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν πραγματοποιείται προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης που με την ευκαιρία της 27ης επετείου του θανάτου του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα – πρόκληση Ερντογάν για τα 99 χρόνια από την υπογραφή της Λωζάνης: Η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη

Η σημασία της Κομοτηνής

Στο πρόγραμμα του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην Κομοτηνή και συνάντηση με τον αποκαλούμενο «Μουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Κιράν σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κομοτηνή, μία από τις πλέον σημαντικές πόλης για την «τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη».


Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους μειονοτικών ιδρυμάτων και οργανώσεων.

Με την οικογένεια του Αχμέτ Μέτε

Ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον τάφο και την οικογένεια του αείμνηστου Αχμέτ Μέτε, του αποκαλούμενου από την Άγκυρα ως, «Μουφτή Ξάνθης», σημειώνοντας ότι προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην «υπόθεση των αδερφών μας στην Δυτική Θράκη».

Ο Κιράν είχε ακόμα συνάντηση με την οικογένεια του Δρ Αχμέτ Σαντίκ στο τουρκικό προξενείο αναφέροντας σε σχετική του ανάρτηση ότι η «υπόθεση της Δυτικής Θράκης, που κληρονομήσαμε από τον Δρ. Σαντίκ Αχμέτ, θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024