Ψηφιακό πορτοφόλι: Αυτά είναι τα προσωπικά στοιχεία που θα αποθηκεύονται
Στις 27 Ιουλίου θα ανοίξει η εφαρμογή για την έκδοση της ψηφιακής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, η εφαρμογή(app) θα είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store και έτσι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να τα έχουν σε ψηφιακή μορφή.
Ο στόχος του Υουργείου Μεταφορών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται ότι επετεύχθη.
Από τις 27 Ιουλίου όλοι οι πολίτες που διαθέτουν smart phones θα έχουν την δυνάτοτητα, μέσω εφαρμογής να αποθηκεύουν τα απαραίτητα έγγραφά τους, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους.
Διαβάστε επίσης: Πιερρακάκης: Στο κινητό από τις 27 Ιουλίου το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».
Αυτά είναι τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή
Ταυτότητα
- Ο αριθμός ταυτότητας,
- Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες
- Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες
- Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες
- Η ημερομηνία γέννησης
- Ο τόπος γέννησης
- Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας
- Η φωτογραφία του κατόχου
Δίπλωμα οδήγησης
- Ο αριθμός άδειας οδήγησης
- Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες
- Η ημερομηνία γέννησης
- Ο τόπος γέννησης
- Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης
- Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης
- Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.)
- Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος
- Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος
- Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος
- Η φωτογραφία του κατόχου.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικόυ προσώπου.
Μετά την ταυτότητα και το δίπλωμα τα υπόλοιπα
Ο υφυπουργός Μεταφορών έχει δηλώσει ότι ο στόχος, μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να καταργείται η διαδικασία να χρησιμοποιούνται και τα έντυπα.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442