Panama Papers: Ο άνθρωπος πίσω από τις αποκαλύψεις πιστεύει ότι η Ρωσία «τον θέλει νεκρό»
«Σπάει» τη σιωπή του
Ο «Τζον Ντο» (John Doe), ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη των Panama Papers, λέει ότι φοβάται την εκδίκηση Ρώσων που τον θέλουν νεκρό, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel.
Στην πρώτη του συνέντευξη από την αποκάλυψη του παγκόσμιας κλίμακας συστήματος φοροδιαφυγής και απάτης δηλώνει ότι έχει αποδείξεις για την διάπραξη αξιόποινων χρηματοπιστωτικών πράξεων από ανώτατους ρώσους αξιωματούχους και συμμάχους τους, που βοήθησαν στην χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.
«Εταιρείες βιτρίνες που χρηματοδοτούν τον ρωσικό στρατό είναι εκείνες που σκοτώνουν αθώους πολίτες στην Ουκρανία την ώρα που οι πύραυλοι του Πούτιν στοχεύουν εμπορικά κέντρα», δήλωσε ο «Τζον Ντο».
Ο Πούτιν μεγαλύτερη απειλή από τον Χίτλερ
Αυτές οι εταιρείες καθιστούν «δυνατές τις φρικαλεότητες αυτές και πολλά περισσότερα», λέει προσθέτοντας ότι «ο Πούτιν συνιστά μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από όσο υπήρξε ποτέ ο Χίτλερ και οι εταιρείες βιτρίνες είναι οι καλύτεροι φίλοι του».
«Φοβάστε για την ζωή σας;», το ρωτάει το Der Spiegel: «Είναι ένας κίνδυνος μαζί με τον οποίο ζω, δεδομένου ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει τον θάνατό μου», απαντά ο «Τζο Ντο» εξηγώντας ότι το ρωσικό κρατικό δίκτυο RT μετέδωσε τηλεοπτική ταινία σε δύο μέρη για τα Panama Papers με πρωταγωνιστή τον «Τζον Ντο», ο οποίος «έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι από τα βασανιστήρια».
Η δολοφονία της Γκαλιζία
«Ηταν παράξενο και εύγλωττο…έχουμε δει και άλλα πρόσωπα που είχαν σχέσεις με υπεράκτιους λογαριασμούς να προσφεύγουν στην δολοφονία», δηλώνει χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τις δολοφονίες της μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία και του σλοβάκου ερευνητή δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ.
«Τα Panama Papers εμπλέκουν τόσο διαφορετικές διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν σχέσεις με κυβερνήσεις, που είναι δύσκολο να φαντασθεί κανείς πόσο βέβαιη μπορεί να είναι η ταυτοποίησή μου».
Τα Panama Papers εντάσσεται στην σειρά αποκαλύψεων μέσω της διαρροής στοιχείων για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές από την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists, Inc. , ICIJ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442