Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκειται να ακυρωθεί o Bill Murray; Οι εικασίες πληθαίνουν μετά την αποχώρησή του από την ταινία Asteroid City του Wes Anderson

Πρόκειται να ακυρωθεί o Bill Murray; Οι εικασίες πληθαίνουν μετά την αποχώρησή του από την ταινία Asteroid City του Wes Anderson

Η αποχώρηση του Murray από το Asteroid City προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τη μακρά ιστορία συνεργασίας του με τον Anderson- οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στις ταινίες Rushmore, Moonrise Kingdom, The Fantastic Mr. Fox, The Life Aquatic with Steve Zissou, The Royal Tenenbaums και άλλες.

Ο Bill Murray φέρεται να αποχώρησε από την επερχόμενη ταινία Asteroid City του Wes Anderson, αφού προσβλήθηκε από COVID-19, αναφέρει το Variety. Ο (πρώην;) αγαπημένος ηθοποιός φέρεται να εγκατέλειψε την παραγωγή αφού διαγνώστηκε με τον ιό, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Asteroid City τον περασμένο Σεπτέμβριο (!). Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το στόρι, ε; Κάπως δε βγαίνει νόημα.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Murray δεν επέστρεψε στην ταινία μετά τη νόσησή του από COVID-19, και ότι ο Steve Carrell τον αντικατέστησε τελικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της παραγωγής της Focus Features στην Ισπανία.

Η αποχώρηση του Murray από το Asteroid City προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τη μακρά ιστορία συνεργασίας του με τον Anderson- οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στις ταινίες Rushmore, Moonrise Kingdom, The Fantastic Mr. Fox, The Life Aquatic with Steve Zissou, The Royal Tenenbaums και άλλες.

Η αποχώρησή του ακολουθεί την πρόσφατη διαμάχη του Murray στα γυρίσματα της ταινίας του Aziz Ansari, Being Mortal. Η παραγωγή του έργου διακόπηκε τον Απρίλιο λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» του Murray, ο έντονος διαλογος του οποίου με μια γυναίκα στα γυρίσματα οδήγησε σε επίσημη καταγγελία και έρευνα του στούντιο.

Ο Μάρεϊ μοιράστηκε τη δική του πλευρά του περιστατικού κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε τον Απρίλιο στο CNBC, στην οποία περιέγραψε την αλληλεπίδρασή τους ως «διαφορά απόψεων».

«Έκανα κάτι που θεώρησα αστείο και δεν το πήραν έτσι», δήλωσε ο Μάρεϊ. «Το κινηματογραφικό στούντιο ήθελε να κάνει το σωστό, οπότε θέλησε να τα ελέγξει όλα, να τα ερευνήσει και έτσι σταμάτησε την παραγωγή».

Πηγές δήλωσαν στο Variety ότι το περιστατικό με το Being Mortal του Μάρεϊ δεν είχε «καμία σχέση» με την αποχώρησή του από το Asteroid City.
Αν και ο Μάρεϊ φέρεται να μην γύρισε καμία σκηνή για το Asteroid City πριν αποχωρήσει από την ταινία, τα σχόλιά του από το BFI London Film Festival υποδηλώνουν το αντίθετο, όπως επισήμανε ο Ντέιβιντ Φράνκλιν στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια μιας προβολής της ταινίας The French Dispatch στο φεστιβάλ τον Οκτώβριο του 2021, ο Murray μοιράστηκε λεπτομέρειες για την Asteroid City, λέγοντας: «Είναι το συνηθισμένο καστ χαρακτήρων. Το γυρίζουμε στην Ισπανία, περίπου 45 λεπτά από τη Μαδρίτη. Είναι διασκεδαστικά εκεί έξω, περνάμε καλά».

Λοιπόν, τι συμβαίνει;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους: Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, ο Μπιλ Μάρεϊ αποχώρησε από το Asteroid City, το οποίο άρχισε να γυρίζεται στην Ισπανία τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω του COVID-19. Αυτό φαίνεται ύποπτο, ειδικά για ένα αστέρι του διαμετρήματος του Murray, και τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας του με τον Anderson. Πολλοί αστέρες της Α-list έχουν προσβληθεί από COVID κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως ο Robert Pattinson στο The Batman και ο Tom Cruise στο Mission: Impossible 7, και επέστρεψαν στα γυρίσματα μετά από καραντίνα. Γιατί, λοιπόν, ο Μάρεϊ -που δεν χθεσινός- αναγκάστηκε να αποχωρήσει;

Επόμενο: Αν όντως τον έδιωξαν από την ταινία για λόγους που σχετίζονται με την COVID, γιατί μιλούσε για τη συμμετοχή του στην ταινία τον Οκτώβριο του 2021 στο κύκλωμα των κινηματογραφικών φεστιβάλ και δήλωνε «περνάμε καλά» στο πλατό; Φαίνεται ύποπτο.

Επόμενο: Γιατί μόλις τώρα μαθαίνουμε γι’ αυτό, 10+ μήνες μετά το γεγονός; Δεδομένης της εξέχουσας σημασίας του κοροναϊού στο μυαλό όλων μας τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο θα γινόταν πρωτοσέλιδο, αν δηλαδή ένας μεγάλος κινηματογραφικός αστέρας με 50 χρόνια ξεκαρδιστικών ρόλων στο ενεργητικό του, εγκατέλειπε μια ταινία υψηλού προφίλ λόγω του κοροναϊού. Και γιατί μαθαίνουμε γι’ αυτό από μια «πηγή», Παρασκευή απόγευμα, μια πρακτική για τη συσκότιση κακών ειδήσεων που είναι γνωστή στους κύκλους των μέσων ενημέρωσης ως «Friday news dump». (Θέλετε ένα άλλο πολύ πρόσφατο παράδειγμα ενός Friday news dump; Η «συνταξιοδότηση» του Vince McMahon από το WWE, η οποία επίσης συνέβη απόγευμα Παρασκευής, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάθεση ενός πλήθους καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση εναντίον του μαχόμενου ιμπρεσάριου της πάλης).

Για να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο δημοφιλές ρητό, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Υπάρχει επίσης ιστορικό «φωτιάς» κοντά στον Murray- για να θυμηθούμε το διαβόητο φιάσκο της Lucy Liu από το πλατό του Charlie’s Angels, με την οποία ήρθαν σε τρανή σύγκρουση πάλι για θέματα συμπεριφοράς του ηθοποιού. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη την πηγή της φωτιάς, σίγουρα φαίνεται ότι η καριέρα του Bill Murray αρχίζει να σιγοκαίει.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024