
Η Disney βάζει τέλος στα φύλα και υιοθετεί την ουδετερότητα του φύλου
Πλέον θα λέγονται apprentices - με έναν ουδέτερο, ως προς το φύλο, τίτλο
Οι «νεραϊδονονές» της Disney, που ντύνουν τα παιδιά πριγκίπισσες και ιππότες στα θεματικά πάρκα της στις ΗΠΑ, αλλάζουν όνομα για να στείλουν μήνυμα υπέρ της συμπεριληπτικότητας.
Ο νέος όρος που χρησιμοποιείται, πλέον, είναι «μαθητευόμενοι». Ο αγγλικός όρος (apprentices) είναι ουδέτερος προς το φύλο κάτι που κρίνεται σημαντικό για την έκφραση της ταυτότητας των υπαλλήλων, όπως είπε η εταιρεία.
Ο νέος τίτλος αφορά σε μέλη του προσωπικού που εργάζονται στις τοποθεσίες της Bibbidi Bobbidi Boutique, όπου μεταμορφώνουν τα παιδιά σε εμβληματικούς χαρακτήρες της Disney με μακιγιάζ, βερνίκια νυχιών, χτενίσματα και κοστούμια. Οι εργαζόμενοι ονομάζονταν έως τώρα «Νεραϊδονονές σε εκπαίδευση», αλλά τώρα ονομάζονται «Μαθητευόμενες Νεραϊδονονές» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η μπουτίκ αποτελεί «μακροχρόνια παράδοση για τις οικογένειες, που φέρνουν τα παιδιά τους για να ντυθούν και να φτιαχτούν ως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες της Disney» σημειώνεται.
Τι αλλαγές έρχονται
Μετά την αλλαγή της ονομασίας, τα μέλη του προσωπικού που δεν προσδιορίζονται ως γυναίκες, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, χωρίς να εμφανίζονται ως γυναικείοι χαρακτήρες.
Η απόφαση αντανακλά μια ευρύτερη προσπάθεια της Disney να αναβαθμίσει τα πάρκα της ώστε να είναι πιο περιεκτικά.
Πέρσι, ο πρόεδρος του τμήματος θεματικών πάρκων της Disney, Josh D’Amaro, δήλωσε πως τα πάρκα είναι μέρη «όπου είναι όλοι ευπρόσδεκτοι» και δεσμεύτηκε «να εκσυγχρονίσει τις αξίες τους και να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο εμφάνισης και ένδυσης των εργαζομένων».
Ο D’Amaro δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει «μεγαλύτερη ευελιξία» στις ενδυμασίες των μελών του προσωπικού, ενώ θα επιτρέπονται και συγκεκριμένα τατουάζ.
Οι κανόνες αναβαθμίζονται έτσι ώστε οι εργαζόμενοι «να εκφράσουν καλύτερα την κουλτούρα και την ατομικότητά τους» τόνισε ο ίδιος.
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


