Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά σε Έβρο και Λέσβο: Στο νοτιοδυτικό μέτωπο η μάχη στη Δαδιά

Φωτιά σε Έβρο και Λέσβο: Στο νοτιοδυτικό μέτωπο η μάχη στη Δαδιά

Τι είπε ο Γιάννης Αρτοποιός

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά που καίει από χθες στον Έβρο, αλλά και την φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Λέσβο, πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Μαζί με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής ήταν και ο Γενικός Διευθυντής Δασών Ευάγγελος Γκουντούφας, ο οποίος προχώρησε σε λεπτομέρειες σε ότι αφορά στην πυρκαγιά στον Έβρο το οποίο καίει το Εθνικό δάσος της Δαδιάς, απειλώντας με καταστροφή μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το δάσος της Δαδιάς

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στην ενημέρωσή του μίλησε για τα τα μέτωπα που είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στη χώρα και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή μεγαλύτερων καταστροφών.

Στη Δαδιά, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, επιχειρούν από το πρώτο φως της ημέρας 2 Tractores, 2 CL415, 1 AB214 και ένα Erickson, την ώρα που από εδάφους δίνεται μεγάλη μάχη για διάνοιξη δρόμων μέσα στο δάσος έτσι ώστε να μπορέσουν να επιχειρήσουν καλύτερα πυροσβέστες, στελέχη του Στρατού και εθελοντές.

«Στο δάσος της Δαδιάς της περιοχής Έβρου και συγκεκριμένα στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της περιμέτρου της πυρκαγιάς επικεντρώνονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στη Βορειοανατολική πλευρά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη» ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός.

Για τη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο στην περιοχή Καστρί που εκδηλώθηκε στις 10:04 το πρωί και έχει μπει στον οικισμό των Βατερών, ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη και ανέφερε πως επιχειρούν 50 πυροσβέστεςμε δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο μεσαίου τύπου. Σε εξέλιξη είναι και δασική πυρκαγιά στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών

Στην περιοχή του Έβρου συνεχίζουν να επιχειρούν 300 πυροσβέστες, με 68 υδροφόρα οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας έξι αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, όμως ο καπνός σε συνδυασμό με την άπνοια δυσχεραίνει το έργο τους.

Ο κ. Γκουντουφάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στην φωτιά που καίει το δάσος της Δαδιάς, δίνοντας έμφαση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργούν οι υλοτόμοι της περιοχής.

Sports in

Σελίν Ντιόν: Η εντυπωσιακή τόπλες φωτογράφιση της για τη Vogue

Η διάσημη τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη, παρά τα σοβαρά προβλήματα με τηυ υγεία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024